20 gener, 2015
Notícia

RAVAL. Projectes i polítiques culturals d'interacció local

Fa uns quants posts, en aquest bloc, ens fèiem ressò de l’Arxiu de projectes que, en el marc d’IDENSITAT Barris, presentava un mapeig d'iniciatives culturals, artístiques i socials desenvolupades al barri del Raval de Barcelona. Segueixen enriquint aquest ecosistema cultural local dues propostes més: "microRAVALS" (projecte de mediació del cicle "Trets enmig del concert" de l'Arts Santa Mònica) i tres inauguracions del projecte "Espais Mentrestant": els locals de "SomAtents", "scannerFM" i "Konnecta’t".

PROJECTE microRAVALS
Projecte de mediació en relació amb entitats, centres educatius i veïns del barri del Raval de Barcelona, que s’inscriu dins del cicle Trets enmig del concert, un programa d’exposicions organitzat per l’Arts Santa Mònica al voltant del treball de sis artistes que cerquen generar una mirada crítica sobre la realitat que els envolta. El projecte de mediació està coordinat per Cristian Añó (Sinapsis).

 

Al bloc del projecte es poden anar seguint tots els processos de treball que s’hi desenvolupen. Aquesta és la introducció que s’hi pot llegir en relació al primer procés de treball entre l’Escola Labouré i el centre de dia El Mil·lenari:

 

“A partir de la mostra «Públic objectiu» de Daniela Ortiz, microRavals proposa un vincle amb l’Escola Labouré i el Centre de dia El Mil·lenari, dues entitats que des de fa cinc anys tenen una relació estable basada en la interdependència, el treball en xarxa i la implicació mútua. Aquest entorn quotidià de col·laboració s’articula a partir del Crèdit d’aplicació «gent gran», que permet que els joves i les joves entrin en contacte amb persones grans”.
———-
Dates: 2015-2016.
Organitza: Arts Santa Mònica.
A càrrec de: Cristian Añó (Sinapsis)
En el marc de: Cicle Trets enmig del concert (Arts Santa Mònica).
———-
Més informació: 

microravals.wordpress.com

 

 

ESPAIS MENTRESTANT AL RAVAL: ESPAIS ACTIUS, DISTRICTE CREATIU
Com veure-ho si entreu a la seva web, l’equip de Mentrestant dissenya i executa projectes de rehabilitació urbana mitjançant la re-utilització d’espais buits per a usos comunitaris.

 

Fruit del projecte de rehabilitació d’espais culturals al Raval que l’equip de Mentrestant està portant a terme al carrer Príncep de Viana, Espais Mentrestant al Raval, s’hi han inaugurat tres nous espais culturals: l’estudi de ioga Konnekta’t, l’emissora de ràdio scannerFM i el col·lectiu de periodistes SomAtents.

 

Mentrestant actua com a intermediari entre les persones usuàries (emprenedors/es) i les propietàries, i s’ocupen de la gestió i dinamització dels espais durant un any.
———-
Dates: Convocatòria 2014.
Organitza: Mentrestant.
Amb el suport de: Institut de Cultura (Regidoria de Cultura, creativitat i innovació), Regidoria de Comerç i Districte de Ciutat Vella de l’Ajuntament de Barcelona. 
En el marc de: Pla Raval Cultural. 
———-
Més informació: 

barcelona.cat/barcelonacultura/espais-mentrestant

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.