17 octubre, 2020
Notícia

RBLS 2020 Festival de Teatre Jove. 4ª edició

RBLS és un festival d’arts escèniques impulsat per l'associació cultural Lonestar Cultura que té lloc a Barcelona amb l’objectiu d’acostar el teatre als i les joves d’entre 13 i 20 anys amb un format i activitats participatives per reforçar la seva funció social.

Per exercir aquesta funció de trobada i pertinença a un grup, d’accés al món de la cultura i del teatre per a nois i noies en risc d’exclusió social, d’integració, de creixement personal i social, els seus impulsors, l’associació cultural Lonestar Cultura, ha estructurat el festival en quatre branques: 

 

> Exhibició d’espectacles professionals i de qualitat artística que pel format i/o la temàtica són especialment interessants per a nois i noies.

 

> RBLS pro. Jornades professionals adreçades a artistes, agents educatius i altres professionals del sector cultural, per avançar en la normalització del teatre per a joves. Dins aquesta categoria destaca RBLS aposta, una fira de teatre per a joves que posa en contacte companyies i responsables de programació de teatres, fires i festivals.

 

> Tallers escènics gratuïts per a adolescents, una activitat participativa que els aporta eines per millorar l’expressió, el treball en equip, la creativitat i la integració i la relació amb les/els altres.

 

> Projecte de creació escènica comunitària, en què les i els adolescents alliberen la seva creativitat i, de la mà d’una o un artista, realitzen una proposta escènica.

 

En aquesta 4ª edició, a la seu habitual del festival, el Teatre Tantarantana, s’incorporen dos nous espais: la Sala Hiroshima i l’Escenari Joan Brossa. Els tallers es realitzen a l’Institut del Teatre i al Centre Cívic Cotxeres Borrell mentre que la Nau Ivanov acull la Fira de Teatre per a joves.

 


 

Dates: Del 28 al 31 d’octubre
Diferents espais escènics de Barcelona: Teatre Tantarantana, Sala Hiroshima, Escenari Joan Brossa, Institut del Teatre, C.C Cotxeres Borrell, Nau Ivanov, Teatre Nacional de Catalunya i Sala Fènix
Organitza: lonestarcultura
Col·labora: Institut del Teatre (Diputació de Barcelona), Teatre Nacional de Catalunya, CCCB, C.C Can Felipa, Kasal de Joves Roquetes entre d’altres 
Suport: Departament de Cultura (Generalitat de Catalunya), Ajuntament de Barcelona, inaem
Més informació: rbls.cat/rbls-2020

 

 

 

#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb arts escèniques + joventut

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.