25 setembre, 2018
Notícia

Records, imatges i barris

Projecte del Pla de Barris de Trinitat Nova (Barcelona), basat en sessions de cinema al voltant de la memòria popular amb la gent gran del barri

El projecte està adreçat a la gent gran de Trinitat Nova i té com a objectiu final elaborar un muntatge audiovisual a partir d’imatges d’alguns dels films que més hagin influït en els imaginaris vitals de la gent gran, amb l’aportació del seus comentaris i les seves argumentacions.

 

A partir d’ una sèrie de dinàmiques de grup, es faran aflorar el conjunt de records que les persones grans acumulen en relació a les vivències paral·leles que els films han significat en les seves vides.

 

Un cop mobilitzats i posats en comú els records cinematogràfics i la selecció representativa que faci el grup, es procedirà a la recerca compartida de materials que puguin descriure millor allò que es consideri representatiu de la influència en els seus imaginaris. Aquests materials formaran part del muntatge final resultant.

 

Així mateix s’incentivarà que aquests records puguin descriure de manera directa o indirecta la història dels hàbits de lleure, culturals i socials del barri.

 

El resultat final (una peça audiovisual d’uns 15 minuts) es presentarà en públic en una sessió de cloenda del procés en què es preveu també projectar algun dels films més significatius rememorats per les persones participants.
———–
Dates: 25 de setembre (presentació del projecte)
Casal de barri de la Trinitat Nova – Som La Pera. Garbí, 3 (Districte de Nou Barris, Barcelona)
Organitza: Pla de Barris de Trinitat Nova (Barcelona)
Participa: Gent gran del barri de Trinitat Nova
———-
Més informació
ajuntament.barcelona/noubarris/la-pelicula-de-la-nostra-vida

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.