17 febrer, 2021
Notícia

REDE. Red Estatal de Danza y Educación

Associacions Professionals de la Dansa d'Espanya conformen el projecte REDE per impulsar la presència i bones pràctiques de la dansa als centres educatius.

L’APdC CatalunyaADDE País Basc han impulsat aquesta iniciativa amb la intenció de convidar a les Associacions Professionals de Dansa de les totes les Comunitats Autònomes a posar conjuntament en marxa la Red Estatal de Danza y Educación (REDE). Per ara, a més de les dues associacions impulsores, ja s’han sumat a la iniciativa APDA Astúries, Movimiento en Red Cantàbria, APDCyL Castella i Lleó, APDCV Comunitat Valenciana, ASPCM Comunidad de Madrid, PAD AndalusiaAPDRM Múrcia.

 

L’objectiu del projecte és fomentar les bones pràctiques de la dansa als centres educatius (Infantil, Primària, Secundària i Superior) a nivell estatal davant la poca presència de l’ensenyament de la dansa a l’escola malgrat ser un contingut obligatori des de fa més de tres dècades degut, en bona part, a la falta de formació i qualificació dels i les docents tal i com s’assenyala des de les mateixes associacions professionals.

 

En aquesta primera fase de creació del projecte (2020-2022) es volen dur a terme quatre accions clau:

 

 

1) Identificar els agents i recursos de bones pràctiques de dansa a l’escola a nivell estatal i visibilitzar-ho través de les pàgines webs de les associacions de professionals de dansa autonòmiques.

 

2) Proporcionar assessoria, coordinació i cooperació intersectorial amb els agents i administracions educatives autonòmiques i estatals competents per aconseguir incrementar la presència de la dansa i dels i les professionals de la dansa als ensenyaments de règim general.

 

3) Dissenyar i desenvolupar un pla de formació pilot de bones pràctiques de dansa en Educació Infantil, Primària, Secundària.

 

4) Donar suport a una recerca de la normativa i de la pràctica educativa de dansa als centres escolars a nivell estatal.

 


 

Dates: 2020-2022 (primera fase de creació del projecte)
Organitza: APdC CatalunyaADDE País Basc, APDA Astúries, Movimiento en Red Cantàbria, APDCyL Castella i Lleó, APDCV Comunitat Valenciana, ASPCM Comunidad de Madrid, PAD AndalusiaAPDRM Múrcia
Més informació: dansacat.org/projecte-rede

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb Dansa i Educació (programes, projectes, convocatòries, formació, tallers, jornades i trobades, articles, etc.)

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.