8 juliol, 2022
Notícia

Relats des-orientats. Un arxiu sonor sobre mobiliari urbà | Projecte

Presentació d'aquest projecte del col·lectiu Larre per al Museu del Disseny de Barcelona amb la voluntat d'apropar i donar veu a persones i entitats properes a l'equipament des de la fenomenologia queer.

Des d’un apropament als objectes que no és l’habitual del disseny, sinó des d’una perspectiva feminista, que resignifica els usos i les històries quotidianes, el col·lectiu de mediació cultural feminista Larre i el Museu del Disseny, amb l’impuls de l’Institut de Cultura de Barcelona, presenten Relats des-orientats.

 

Es tracta d’un projecte de creació de microrelats que parteix de l’escolta, el sentiment d’estranyament i la desorientació per recordar, imaginar, experimentar i relatar formes de relació amb els objectes de mobiliari urbà que vagin més enllà de les funcions socialment assignades.

 

 

Foto de Xavi Padrós

 

 

Amb aquest acte, una ruta que s’inicia a l’entrada del museu, es presenten els primers 8 microrelats amb els quals s’inaugura l’arxiu de Relats des-orientats. Aquests microrelats sobre diferents objectes de mobiliari urbà que es troben al voltant del Museu del Disseny, han estat realitzats en col·laboració amb veïnes i veïns dels barris propers (Poblenou i Sant Martí de Provençals) i amics i amigues artistes. Aquest arxiu inicial és el punt de partida a partir del qual s’anirà ampliant amb altres veus i experiències que reflecteixin múltiples formes de relació amb l’espai urbà i el disseny de ciutat.

 

 

Museu del Dissseny

 

 

És el museu de les arts de l’objecte i del disseny, producte de la integració de les col·leccions del Museu de les Arts Decoratives, el Museu de Ceràmica, el Museu Tèxtil i d’Indumentària i el Gabinet de les Arts Gràfiques de la ciutat.

 

Ofereix un triple patrimoni (col·leccions històriques d’arts decoratives, col·leccions de disseny i arts d’autor dels s. XX-XXI), una programació regular d’activitats relacionades amb les exposicions i un Centre de Documentació sobre les arts de l’objecte i el disseny.

Larre

 

 

Agrupació i força propositiva que el 2018 es posa en marxa amb l’objectiu de desenvolupar i posar en ús, conjuntament amb altres agents, eines de pensament i pràctiques de caràcter feminista amb les quals generar un terreny comú i plural des del qual poder assenyalar, qüestionar i reconstruir teories i pràctiques del sector cultural actual.

 

L’equip de Larre està format per Lara García Díaz, Priscila Clementti i Ángela Palacios.

 

 

Dates: 13 de juliol
18h. Museu del Disseny. Edificio Disseny Hub. Pl. de les Glòries. 08018 Barcelona
Organitza: Museu del Disseny de Barcelona
A càrrec de: Larre (Lara García Díaz, Priscila Clementti i Ángela Palacios)
Participa: Veïnes i veïns dels barris de Poblenou-Sant Martí i artistes col·laboradorxs
Suport: Institut de Cultura de Barcelona
Més informació: museudeldisseny/relats-des-orientats-arxiu-sonor-sobre-mobiliari-urba

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més projectes col·laboratius des del disseny

 
 
 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.