17 novembre, 2019
Notícia

Repensar la periferia

Projecte de mediació cultural innovadora, construït sobre la base d'un procés d'arquitectura col·laborativa. Partint del poble d'Huarte i el seu Centre d'Art Contemporani, el projecte proposa reactivar a través d'una reflexió urbanística i d'intervencions artístiques i culturals tres barris o pobles molt diferents entre si de la perifèria de Pamplona.

La peça clau del projecte és l’activació d’elements d’acció cultural mòbils, desenvolupats en una primera fase dins de la residència artística Repensar el Contenedor.

 

Els Tòtems (els elements mòbils) tenen l’objectiu primer de la democratització de la cultura. La implantació en cada barri/poble seleccionat per al projecte (Huarte, Etxabakoitz i Soto Lezkairu) és d’una durada d’uns quants mesos amb la finalitat de garantir la seva durabilitat.

 

Un cicle de tallers i d’esdeveniments (tallers de creació participativa, conferències, projeccions-debat) consolida la visibilitat del projecte de manera durable, dins del paisatge cultural de la comarca de Pamplona.

 

Artistes, arquitectes, investigadores i investigadors estrangers són convidats a contribuir en el projecte fent-nos part de la seva experiència col·lectiva en altres contextos similars estatals i internacionals. Sobre la base d’un procés col·laboratiu i creatiu aquest projecte ens porta a buscar noves maneres de pensar la perifèria, en una escala local, regional i global.
———-
Dates: Setembre 2018 – Novembre 2019
Centro Huarte. Calvario, 2 31620 Huarte (Navarra)
Organitza: Centro de Arte Contemporáneo Huarte
———-
Més informació:
repensarlaperiferia.wordpress.com

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.