7 setembre, 2022
Notícia

Repensem els Indicadors de les Arts Comunitàries | Jornades descentralitzades

Trobada en format taller organitzada per Artibarri i Centre d’Art la Panera de Lleida amb el suport de la Fundación Carasso per construir col·lectivament noves eines d'avaluació per als projectes de cultura comunitària al territori català.

El Centre d’Art la Panera de Lleida es suma a la iniciativa de la xarxa Artibarri que, amb el suport de la Fundación Daniel y Nina Carasso, busca a través d’aquestes jornades reflexionar i repensar, a través d’agents implicats en aquestes pràctiques, els indicadors de les arts comunitàries, en aquesta ocasió en un format descentralitzat fora de Barcelona.

 

Pensada com a la continuació de la trobada que va tenir lloc a la ciutat de Barcelona a finals del 2021, aquest cop se’n farà una a Lleida, una altra a Girona i està pendent de confirmar-se la de Tarragona. Als objectius de l’anterior jornada, es suma treballar sobre les particularitats d’altres territoris i crear un espai de diàleg i trobada entre projectes comunitaris de tot el territori.

 

Conscients de la importància dels indicadors tant per a l’avaluació dels projectes com per a l’obtenció de subvencions, aquest serà el tema central d’aquesta primera trobada en format taller a Lleida. Es convida als i les professionals que treballen en els àmbits de l’art, la creació i la cultura popular i comunitària per tal que aportin la seva experiència i propostes en aquest triple objectiu:

 

> Revisar quins són els criteris i indicadors que s’utilitzen actualment per a les pràctiques d’arts comunitàries, i que conformen el discurs hegemònic.

> Pensar nous indicadors, a partir dels criteris d’economia social i solidària recollits pel Balanç Comunitari de la Xarxa d’Espais Comunitaris (XEC) o pel mapa d’economia solidària Pam a Pam (arrelament al territori, democràcia i participació, sostenibilitat i cures, impacte i retorn social).

> Discutir si les arts comunitàries fora de les grans urbs tenen una singularitat pròpia que cal que es vegi reflectida en els mateixos indicadors.

 

 

Artibarri

 

És un centre de recursos i una xarxa a favor del desenvolupament de projectes artístics d’acció comunitària, on la participació de les persones es converteix en un dels eixos centrals cap a la millora de la qualitat de vida individual i col·lectiva i com a estímul del canvi social.

 

Artibarri, que agrupa més de 15 entitats i socis individuals, promou el treball en xarxa com a mitjà per créixer, millorar, disseminar o connectar projectes artístics i educatius i d’intervenció comunitària a tot el territori català.

Centre d’Art La Panera

 

Plataforma de producció i difusió de les arts visuals contemporànies situat a Lleida que desborda el fet expositiu, es posiciona en la intersecció de la recerca i la creació amb l’educació i els programes públics, i produeix projectes artístics en contextos tan diversos com ara centres educatius, centres de salut o serveis comunitaris.

 

És un equipament públic, fruit de la cooperació entre l’Ajuntament de Lleida i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que s’integra dins la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya.

 

 

Dates: 01 d’octubre. Amb inscripció prèvia
De 10 a 14h. Centre d’Art La Panera. Pl. La Panera, 2. Lleida
Organitza: Artibarri i Centre d’Art La Panera
Suport: Fundación Daniel y Nina Carasso
Més informació: instagram.com/artibarri

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més formació en pràctiques comunitàries


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.