28 novembre, 2019
Notícia

Reproduccions de gestos. Arxius i treballs de dones

Visita experimental del programa BornLab (El Born CCM) entorn del Mercat del Born de Barcelona, acompanyada per Pilar Monsell i amb la col·laboració del col·lectiu Sindillar i el Centre de Cultura de Dones La Bonne, a través de la qual es connecten les feines i les lluites de les dones del passat amb el present.

Es realitza un breu itinerari per l’interior del Mercat del Born, on hi ha instal·lats una sèrie d’expositors amb muntatges d’imatges que recuperen gestos del treball de les dones en el mercat, des dels temps del mercat a plaça en època medieval, fins al present.

 

Al costat de les imatges d’arxiu que han estat intervingudes, retallades i ampliades, s’hi troben també alguns fragments d’imatges actuals, amb gestos de dones associats a la circulació de mercaderies i al treball reproductiu.

 

La idea de circulació de mercaderies i d’espai de trobada associada al mercat permet que les imatges actuals ens portin a llocs nous, on els mateixos gestos es reprodueixen: les cases, les fronteres, els carrers.
———-
Dates: 28 de novembre
El Born CCM. Plaça Comercial, 12 08003 Barcelona
Organitza: BornLab (El Born Centre de Cultura i Memòria)
Participa: Pilar Monsell
Col·labora: Col·lectiu Sindillar i Centre de Cultura de Dones La Bonne
———-
Més informació:
elbornculturaimemoria.barcelona/reproduccions-de-gestos-arxius-i-treballs-de-dones

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.