21 abril, 2022
Notícia

Residència en gestió cultural

Oberta la convocatòria per a la primera residència en gestió cultural que el programa Planta Alta (hablarenarte) desenvolupa en col·laboració amb el programa Cultura Resident (Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana).

Aquesta convocatòria de residència per a gestorxs culturalxs es planteja sota les premisses d’allò que els seus convocants, els programes de residències Planta Alta (hablarenarte) i Cultura Resident (Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana), entenen per gestió cultural. Des d’ambdues parts, que col·laboren per primera vegada en l’articulació de la convocatòria, es defineix la gestió cultural com una pràctica professional híbrida i transversal que configura ecosistemes culturals rics, situada en un context específic i amb capacitat de generar teoria crítica i pensament situat.

 

Els objectius de la convocatòria són la recerca i experimentació en l’àmbit de la gestió cultural, posant en valor el seu rol com una praxi que es qüestiona a si mateixa, que és capaç d’afectar-se, transformar-se, i l’exercici de la qual –estretament vinculat amb l’exploració i la innovació– desborda els instruments merament tècnics de la gestió.

 

Partint d’aquestes premisses, es seleccionarà un projecte individual o col·lectiu a desenvolupar-se en el marc de la residència durant un període de tres mesos, que ha d’incloure fases presencials a l’espai Planta Alta a Madrid i pot incloure altres virtuals. És requisit que el projecte seleccionat es tradueixi en un format susceptible de ser inclòs i activat en el Programa Públic de Planta Alta i ha d’estar en diàleg amb les seves línies de treball de manera que es desenvolupi de manera autònoma, però integrada en l’ecosistema de producció i agents actius vinculats al projecte. Aquestes línies són:

 

 Noves institucionalitats 
 Pràctiques artístiques col·laboratives 
 Art i educació 
 Ecologia
 Les cures
 Agenciament de la vellesa i la infància a través de la pràctica artística

 

La residència està oberta a professionals o col·lectius que desenvolupin la seva activitat en l’àmbit de la gestió cultural vinculada a qualsevol disciplina de la creació contemporània amb lloc de naixement o arrelament a la Comunitat Valenciana.

 

 

Cultura Resident

 

La Direcció General de Cultura i Patrimoni, a través del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, desenvolupa aquest programa d’impuls a la creació contemporània en format de residències artístiques per a l’enfortiment del teixit cultural.

 

Es dirigeix a agents vinculats/des a l’experimentació i la innovació en l’àmbit de la creació i producció cultural, amb projectes en vies de recerca, que requereixin un impuls per a la seva producció o treballin en contextos o comunitats específics/ques.

 

Ofereix diferents modalitats (recerca, mediació cultural, producció artística i programa internacional) i, a l’edició 2022, una primera residència per desenvolupar un projecte de gestió cultural a Madrid en col·laboració amb Planta Alta (hablarenarte).

Planta Alta

 

Programa de residències de hablarenarte, una plataforma independent de projectes per a la creació, difusió i promoció de la cultura contemporània, que compte amb el suport de la Comunidad de Madrid i el Departamento de Cultura y Deporte.

 

Inclou tres programes de residències (Recerca, Educació i Mediació i Residències en context) que es plantegen en col·laboració amb altres agents culturals vinculats/des a la creació i al pensament crític, així com institucions afins.

 

Cada residència s’acompanya amb un programa d’activació que inclou exposicions, xerrades, tallers i diverses trobades obertes al públic general, amb l’objectiu de col·lectivitzar els processos de recerca que es succeeixen a l’espai Planta Alta a Madrid.

 

 

Dates: Termini obert fins el 6 de maig
La residència es desenvoluparà entre setembre i novembre del 2022
Convoca: Planta Alta (hablarenarte) i Cultura Resident (CMCV)
Dirigit a:
Professionals o col·lectius de la gestió cultural de la Comunitat Valenciana
Més informació, bases i formulari: hablarenarte.comconsorcimuseus.gva.es

 

 

 
 

#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb convocatòries i premis 2022

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.