16 maig, 2022
Notícia

Residència entorn de l'art i l'educació

Convocatòria orientada a creadorxs, col·lectius o agents culturals de l'art i l'educació dins d'un context de recerca, acció i producció educativa i/o artística amb Matadero Madrid com a marc de treball.

El Centro de residencias artísticas del centre de creació contemporània Matadero Madrid promou aquesta convocatòria oberta de recerca i acció dirigida a creadorxs, col·lectius i agents culturals que treballin entorn de l’art i l’educació.

 

L’objectiu és dur a terme un procés de reflexió i recerca amb l’activació d’un programa de mediació, art i educació que es desenvolupi a les instal·lacions del recinte cultural per un període de 9 mesos i s’integri conceptualment dins d’una de les següents línies de recerca i acció. Els projectes podran abordar una o altra línia, o totes dues línies proposades:

 

Línia 1
S’inclouen en aquesta línia, des de la pràctica de la mediació expandida i l’art i l’educació, aquelles propostes que reflexionin i reaccionin sobre les emergències contemporànies pròpies d’aquesta època en la qual es desdibuixen llocs que podíem percebre com a estables o segurs, com ara les dissidències del cos i/o afectivo-sexuals; els activismes antiracistes; l’emergència climàtica; les transformacions en el món del treball o la reflexió sobre la salut mental.

 

Línia 2
S’inclouen en aquesta línia aquells projectes que desenvolupin la seva recerca sobre la pròpia mediació i els encreuaments entre l’art i l’educació. La recerca ha d’estar situada en la pròpia institució de Matadero i ha d’activar propostes d’exploració sobre la mediació expandida.

 

Matadero Madrid constituirà una Comissió de valoració composta per dos membres del centre cultural i dos professionals independents externs.

 

 

Centro de residencias artísticasMatadero Madrid

 

Matadero Madrid, com a centre de creació contemporània, promou un programa de residències per donar suport a creadorxs que es duu a terme a través del Centro de residencias artísticas amb l’objectiu d’afavorir els processos de creació i proporcionar acompanyament als i les residents, tant a nivell curatorial com a de producció, amb la cessió d’espais, facilitant la producció, la recerca i l’aprenentatge compartit amb altres residents i agents.

 

 

Dates: Termini d’inscripció fins el 30 de maig

 

> Resolució: A partir del 13 de juny

 

> Desenvolupament de la residència: De setembre a juny al Centro de residencias artísticas (Matadero Madrid)

 

Convoca: Centro de residencias artísticas (Matadero Madrid)
Dirigit a: Creadorxs, col·lectius o agents culturals de l’art, l’educació i la mediació
A càrrec de: Comissió de valoració formada per dos membres de Matadero Madrid i dos professionals independents externs
Más información, bases e inscripciones: mataderomadrid/convocatorias/residencia-en-torno-al-arte-y-la-educacion

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més convocatòries artístiques relacionades amb educació i mediació


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.