8 setembre, 2021
Agenda

Residència entorn de l'art i l'educació. Convocatòria

Convocatòria oberta de Matadero Madrid per a una residència de investigació i acció amb l'objectiu d'activar un programa de mediació, art i educació per desenvolupar al centre cultural.

El Centro de residencias artísticas del centre cultural Matadero Madrid promou una convocatòria oberta de residència d’investigació i acció dirigida a creadorxs, col·lectius i agents culturals que treballin entorn de l’art i l’educació, per al seu desenvolupament entre el 15 d’octubre de 2021 i el 15 de juliol de 2022.

 

L’objectiu principal d’aquesta residència serà reflexionar entorn de les possibilitats d’activar un programa d’activitats de mediació, art i educació de freqüència mensual que s’integri conceptualment dins de les línies de programació de Matadero Madrid i que es desenvolupi a les instal·lacions del recinte cultural.

 

A les bases de la convocatòria (consultar enllaç) s’especifica que Matadero Madrid vol iniciar el treball en l’àmbit educatiu amb grups estables, per la qual cosa es valoraran específicament aquelles propostes que tinguin un alt component experimental i que apostin per una programació que fomenti la creació d’un grup de participants que es mantingui al llarg del curs 2021/22.

 

Aquestes propostes podran destinar-se a un públic intergeneracional o familiar, o bé a franges de públic infantil o adolescent, i que no encaixin fàcilment en altres contextos de l’educació reglada i/o del circuit artístic (galeries, museus, etc.). Quedaran descartats aquells projectes destinats exclusivament a la mediació d’exposicions o al treball amb centres educatius.

 

Matadero Madrid, com a centre de creació contemporània, promou un programa de residències per donar suport a creadorxs que es duu a terme a través del Centro de residencias artísticas amb l’objectiu de recolzar els processos de creació i proporcionar acompanyament als i les residents, tant a nivell curatorial com a nivell de producció proporcionant espais, facilitant la producció, la recerca i l’aprenentatge compartit amb altres residents i agents.

 


 

Dates: Termini obert fins al 13 de setembre
Matadero Madrid. Plaza de Legazpi, 8. 28045 Madrid

 

> Resolució: A partir del 17 de setembre

 

> Desenvolupament de la residència: Del 15 d’octubre de 2021 i el 15 de juliol de 2022 al Centro de residencias artísticas (Matadero Madrid)

 

Convoca: Matadero Madrid
Dirigit a: Creadorxs, col·lectius i agents culturals que treballin entorn de l’art i l’educació, la mediació o l’educació artística
A càrrec de: Matadero Madrid constituirà una comissió de valoració composta per dos membres del centre cultural i dos professionals independents externs
Més info, bases i formulari d’inscripció: mataderomadrid/convocatorias/residencia-arte-educacion

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més convocatòries artístiques relacionades amb educació i mediació


 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.