22 febrer, 2016
Notícia

Revista Art Social núm. 2

Quan "Art Social" va arribar als quioscos, l’octubre de 2015, ja vam celebrar la sortida al carrer d’una revista que té com a objectiu donar veu a les persones, col·lectius i entitats que treballen amb les arts (escèniques, plàstiques, sonores, visuals o aplicades) com a eina de transformació social. Ara, compartim la sortida del segon número, que dedica el seu tema central al Circ Social.

Dins d’aquest bloc central dedicat al Circ Social hi trobem una entrevista a Jordi Mas sobre el Circ Bombeta (un projecte amb persones amb discapacitat intel·lectual a Mataró) i un dossier amb alguns dels projectes de Circ Social de l’Ateneu Popular 9Barris (Amics i Circ, Circomotricitat, Circ als Casals Infantils i Formació de Formadors).

 

D’entre els continguts d’aquest número destaquem un altre espai de la revista dedicat a l’educació social a càrrec d’Antonio Alcántara, amb la publicació de la ponència que va exposar a la taula rodona Art urbà, educació i espai públic, organitzada pel Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) en el marc de l’Open Walls 2015.

 

S’obre, també, un espai de debat amb una reflexió d’Irene Moulas, psicòloga social i comunitària, sobre el II Fòrum de les Arts Escèniques Aplicades, celebrat a finals de 2015, on la jove companyia Forn de teatre Pa’tothom va presentar l’obra Per què a mi sobre l’assetjament escolar.

 

Per altra banda el director de la La Trifulga dels Fútils, Manel Anoro, explica com es desenvolupa una companyia de teatre formada per persones amb malalties mentals, aportant el concepte de l’alteritat per al desenvolupament de les persones i les comunitats.
———-

Dates: a partir del 19 de febrer de 2016 a la llibreria Espai Contrabandos.

Edita: Neret Edicions (Associació Neret Social).
———
Més informació:
artsocial.cat/art-social-2

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.