28 setembre, 2021
Notícia

Rompepuertas

Projecte de l'Ajuntament de Saragossa perquè els i les joves desenvolupin els seus propis projectes culturals i artístics als museus municipals amb una formació impartita per artistes i col·lectius de l´àmbit sociocultural.

Aquesta iniciativa del Servei de Cultura (Zaragoza Museos) i el Servei de Joventut (Juventud Zaragoza) de l’Ajuntament de Saragossa ofereix a als i les joves la possibilitat de viure una experiència artística, formativa i divertida als museus municipals de la ciutat.

 

L’objectiu del projecte és crear un Grup Resident Jove al Museu Pablo Gargallo i als Museus de de la Ruta de Caesaraugusta. Als i les participants se’ls ofereix un aprenentatge de dos anys amb artistes locals i nacionals, així com professionals vinculats a la dinamització en museus, una beca anual remunerada, crèdits universitaris i una millora en la seva promoció acadèmica amb l’adquisició de noves competències i habilitats.

 

Es tracta d’una aposta per la cultura jove dins dels museus articulada mitjançant un equip format i dirigit per 16 joves de 16 a 21 anys per tal de generar els seus propis projectes culturals i artístics en aquests equipaments.

 

Per formar part de l’Equip Rompepuertas cal tenir disponibilitat per assistir a les sessions formatives (90 hores aproximadament, en sessions de 3 hores) que es desenvoluparan entre novembre de 2021 i juny de 2022.

 

Són un total de 30 sessions especialitzades dirigides per professionals, artistes i col·lectius d’àmbits com la història de l’art, el patrimoni, la dinamització sociocultural o la comunicació i les xarxes socials. El projecte està dinamitzat per l’Associació Fuego lento i els i les artistxs convidats són: Almudena Caso, Desmusea, Gejo de Sinope, Sergio Muro, Sonia Lanuzza i Basurama.

 


 

Dates: Inscripcions fins el 20 d’octubre
Les sessions formatives es desenvoluparan entre novembre de 2021 i juny de 2022

Organitza: Ajuntament de Saragossa (Zaragoza Cultura i Juventud Zaragoza)

Dirigit a: Joves de 16 a 21 anys

A càrrec de: Fuego lento/Dinamització del projecte; Almudena Caso, Desmusea, Gejo de Sinope, Sergio Muro, Sonia Lanuzza y Basurama/Sessions formatives

Participa: Museo Pablo Gargallo i Museos de de la Ruta de Caesaraugusta/Museus municipals participants a l’edició 2021-2022

Més informació: zaragoza/cultura/rompepuertas

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb projectes per a joves fets per joves com a agents culturals


 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.