1 gener, 2017
Notícia

Sense límits. Projecte interescolar

El principal objectiu d'aquest projecte interescolar és crear espais d’interrelació i participació entre els alumnes del Nou Patufet de Barcelona i els alumnes amb intel·ligència límit de l’associació ACIDH. Ara, amb l’ajuda de Càmeres i Acció i els rapers Ascensa Furore, els joves de 15 i 16 anys del Nou Patufet i de l’Escola de vida Montserrat de l’ACIDH preparen una cançó de rap i un videoclip sobre temes que els preocupen

Fa un parell d’anys l’Escola de vida Montserrat (ACIDH) va conèixer la tasca social de l’entitat Càmeres i Acció a través de les eines audiovisuals. La seva tasca els va encaixar amb l’objectiu de crear un projecte interescolar per treballar el tema de la inclusió i visibilitat dels joves amb intel·ligència límit. Primer es va fer el projecte amb uns músics a l’Espai Jove la Fontana, fent un rap que tractés el tema d’igualtat d’oportunitats, i ara han aconseguit fer el projecte amb una altra escola: el Nou Patufet.

 
En aquesta nova etapa, joves de les escoles de l’ACIDH i el Nou Patufet de la Vila de Gràcia de Barcelona composen plegats un rap sobre temes que els preocupen. Les primeres de les sis sessions de treball han servit per conèixer-se i trencar estereotips sobre allò què pensen els uns dels altres. Després ha vingut la fase de creació de la lletra de la cançó i del videoclip, amb un “storyboard” i gravant algunes imatges. Alguns dels temes que han sortit per a la cançó són l’amistat, la injustícia o la importància de l’oci. I l’última sessió ha consistit en la gravació de la cançó en un estudi professional.
 
Tant la cançó com el videoclip es poden veure al web de Càmeres i Acció. 
 
L’escola de l’ACIDH ja té altres projectes de participació social amb el barri, com el projecte Univers d’històries amb el casal d’avis La Violeta.
———-
Dates: Gener-febrer
Organitza: Escola vida Montserrat de l’ACIDH i Escola Nou Patufet
A càrrec de: Càmeres i Acció i Ascensa Furore (rapers)
En el marc de: Projecte interescolar Sense limits (ACIDH)
Suport: Ajuntament de Barcelona
———-
Més informació:
cameresiaccio.org/joves-de-les-escoles-dacidh-i-el-nou-patufet-fan-plegats-un-rap-sobre-temes-que-els-preocupen/

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.