15 octubre, 2020
Notícia

Ser bosque. Futuro

Un projecte d'EducaThyssen destinat a docents de tots els nivells educatius, amb les seves aules de treball habituals, per explorar utilitzant l'audiovisual com a eina creativa la nostra (des)connexió amb la terra.

Ser bosque. Futuro forma part de la programació de ConectaThyssen (EducaThyssen, Museo Nacional Thyssen-Bornemisza), projecte que promou la recerca de nous formats i narratives a través de tecnologies digitals i que és possible gràcies al patrocini de Fundació BBVA.

 

Formar part del projecte implica, tal com s’explica a la web d’EducaThyssen, voler pertànyer a una xarxa on, durant tres mesos, els docents i alumnes exploren la nostra desconnexió i connexió amb la terra mitjançant una sèrie de propostes educatives que fan ús del cos i de les nostres capacitats de percepció, utilitzant l’audiovisual com a eina creativa.

 

És un projecte transversal i no està inscrit en cap assignatura en concret. Els docents participants poden decidir en quins àmbits ho inclouen o si busquen companys d’altres centres educatius.

 

Els principals aliats per al treball amb el professorat són l’equip d’EducaThyssen, la família audiovisual Serrín TV i el col·lectiu sonor Menhir, així com altres col·laboradors: el programa de ràdio El Bosque Habitado (RNE3), el centre d’art Fundació Cerezales Antonino y Cinia, CAR (Inland Campo Adentro) i la veterinària i escriptora, María Sánchez.

 

El projecte es desenvolupa mitjançant vivències i la utilització d’eines tecnològiques senzilles i accessibles per descobrir i registrar les experiències a l’aula i compartir-les en un futur documental web que tindrà, també, el títol de Ser bosque.

 


 

Dates: D’octubre de 2020 a març de 2021
Museo Nacional Thyssen-Bornemisza. Paseo del Prado, 8. 28014 Madrid
Organitza: EducaThyssen (Thyssen-Bornemisza)
A càrrec de: Equip EducaThyssen, Serrín TV i col·lectiu sonor Menhir
Participa: Docents de tots els nivells educatius i les seves aules de treball
Col·labora: El Bosque Habitado (RNE3), Fundación Cerezales Antonino y CiniaCAR (Inland Campo Adentro) i María Sánchez, a més d’artistes de les col·leccions del museu, creadors/es i projectes culturals contemporanis, escriptors/es, educadors/es mediambientals, pensadors/es i art-educadors/es
Suport: Fundación BBVA
En el marc de: Programació ConectaThyssen
Més informació: educathyssen.org/convocatoria-ser-bosque-futuro

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb educació i medi ambient

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.