17 setembre, 2021
Notícia

Serenity Rave

Nova invitació d'equipo1821 (Museo Reina Sofia de Madrid) per tal que els i les joves habitin l'equipament des de l'experimentació artística, la música electrònica i el moviment.

“Serenity Rave”, la proposta que la present edició d’equipo1821 del Museo Reina Sofía llança a als i les joves d’entre 18 i 21 anys, sorgeix de la mescla de dos conceptes: la idea de “serè” (des de l’accepció que defineix el terme com a “humitat de l’atmosfera en la nit”) i “rave” (com un espai suportat per un beat -pols- que sosté a una multitud ballant durant hores -i que, al final, genera una manera d’estar juntxs-).

 

A partí d’aquí, es tracta d’endinsar-se durant vuit sessions (dijous alterns, d’octubre de 2021 a gener de 2022) en el treball sobre el cos des de llocs intermedis i poc definits a partir dels quals anar generant un llenguatge compartit. Espais on noves lògiques puguin emergir, lògiques que ens separen de sistemes de pensament establerts, capitalitzats i productius. Aquí no valen raons ni subjectes auto-centrats, sinó articulacions responsables, cossos afectats, que afecten; un espai per al moviment, la confiança, la cura i la sintonia.

 

Les sessions estan acompanyades per Laura Ramírez Ashbaugh, ballarina i coreògrafa, que convida a habitar el Museu des de la seva pràctica artística i la d’algunes col·laboradores per facilitar un espai de trobada, recerca i creació.

 

L’activitat és gratuïta fins a completar l’aforament (10 persones), però cal inscripció prèvia amb un formulari accessible a la web. Una comissió conjunta, formada per la coordinació del projecte i l’Àrea d’Educació del Reina Sofia, seleccionarà als i les candidatxs.

 

Aquesta edició d’equipo1821 s’ha organitzat en dues convocatòries (una primera convocatòria, ja tancada, i aquesta segona) perquè els i les joves nascuts entre l’1 de gener de 2000 i el 31 de desembre de 2003 habitin el Museu des del cos, el so del techno i l’electrònica, i convidant-los a compondre creacions pròpies.

 

Equipo 1821 es una de les Comunitats del Reina Sofía, una secció de l’Àrea de Educació del museu que proposa activitats i projectes per a infants, joves, famílies i gent gran amb l’objectiu de crear vincles que generin espais afectius de coneixement.

 


 

Dates: Inscripció mitjançant formulari del 15 al 30 de setembre
Edificio Sabatini (Talleres). Museo Reina Sofía. Santa Isabel, 52. 28012 Madrid

 

> Abans del 8 de octubre: Notificació a les persones seleccionades

 

> Del 14 d’octubre de 2021 al 27 de gener de 2022: L’activitat es realitza entre aquestes dates, dijous alterns a partir de les 17,30h.

 

Organitza: Àrea d’Educació (Museo Reina Sofía)
Dirigit a: Joves d’entre 18 i 21 anys
A càrrec de: Laura Ramírez Ashbaugh (Ballarina i coreògrafa)
Suport: Fundación Banco Santander
Més informació i inscripcions: museoreinasofia.es/equipo1821-21

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Projectes per incorporar als i les joves en la creació artística i cultural


 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.