8 febrer, 2023
Notícia

Simposi Internacional d'Arts en Salut | Jornada

Jornada dirigida a professionals de la salut, les arts i la cultura organitzada per l’Institut Català de la Salut (ICS) i el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) en col·laboració amb l’Arts in Health International Foundation (AiHIF).

Durant dos dies, professionals dels àmbits de la salut, les arts i la cultura es reuniran per compartir els seus coneixements, activitats i interessos, així com per presentar les seves experiències sobre la implementació de l’estratègia d’Arts en Salut en les seves respectives organitzacions. Es tracta d’una iniciativa de l’Institut Català de la Salut (ICS) i el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) amb la col·laboració de l’Arts in Health International Foundation (AiHIF).

 

La jornada comptarà amb professionals de l’àmbit de les arts i la salut i referents a escala mundial que compartiran els seus coneixements i experiències. Entre els i les participants trobem Cristopher Bailey, responsable de la iniciativa Arts in Health de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), i Antonella Poce, responsable del projecte internacional Inclusive Museums for well-being and health thorugh the creation of a new shared memory, impulsat per la Universita Degli Studi Di Modena E Reggio Emilia (UNIMORE) i amb la Universidad Nacional de Educacion a Distancia (UNED) i l’ICS com a socis a Espanya.

 

El programa també inclou la participació de Roser Sanjuán, responsable de programes públics del Centre d’Art la Panera, amb una intervenció titulada “Artistes residents en centres d’atenció primària. Investigació situada i cocreació” o la d’Anna Berenguera (coordinadora i investigadora de la Unitat Transversal de la Recerca de l’IDIAPJGol) sobre l’avaluació de les intervencions d’Arts en Salut.

 

Altres iniciatives que es podran conèixer a la trobada són, entre d’altres, el projecte “El cos és el meu enemic?” (Museu d’Art de Cerdanyola), RELAT-HOS (Hospital Universitari de Bellvitge), Taula de Museus i Salut (Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles, Departament de Cultura), Recuperart-19 (PADEICS Art en Salut de l’ICS) o “Projecte Art Gran” (Agència de Salut Pública de Barcelona).

 

 

PADEICS Arts en Salut

 

L’Institut Català de la Salut (ICS) té incorporada la metodologia i l’estratègia Arts en Salut en el seu marc operatiu que es tradueix en la creació del Programa Assistencial d’Expertesa PADEICS, el pla director intern que analitza, reflexiona i assessora la institució en projectes professionals que utilitzen les arts en la seva pràctica assistencial.

 

Amb aquesta acció, professionals de diferents disciplines i àmbits territorials posen en comú el seu coneixement per impulsar projectes transversals i comuns d’Arts en Salut.

 

 

Dates: 23 i 24 de febrer

De 10 a 14h. Sala Oval. MNAC. Palau Nacional, Parc de Montjuïc, s/n. 08038 Barcelona

Organitza: Institut Català de la Salut (ICS) i Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC)

Col·labora: Arts in Health International Foundation (AiHIF)

Més informació, programa i inscripcions: ics.gencat/Simposi-Internacional-Arts-en-Salut

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més pràctiques artístiques i culturals que situen el focus en la salut


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.