14 novembre, 2013
Notícia

Societat i cultura: el vincle com a mapa

Us proposem una connexió entre dues iniciatives recents sobre la relació entre societat i cultura: una és l’article "Després d'«El Sentit de la Cultura»", publicat per Jordi Oliveras a la revista "Nativa"; l’altra, un "mapa de la col·laboració" que, des de ColaBoraBora, es va formulant i reformulant al País Basc.

L’ article de Jordi Oliveras a Nativa és una “re-visió” sobre el cicle de debats El sentit de la Cultura, organitzat el setembre passat pel CCCB entorn del rol de la cultura i la seva funció en la societat. La “nota subjectiva” d’Oliveras, tal com ho defineix ell mateix, es centra en el dibuix conjunt sorgit d’un dels debats en el qual va participar, La cultura com a conflicte.  De les aportacions d’Oliveras ens quedem amb dues idees:

 

> La manca de vincle entre el sector cultural (format principalment per gestors i creadors) i la ciutadania en general.

 

> La necessitat radical de reinterpretar les pràctiques culturals com quelcom que parteix de la societat, i refer a partir d’aquí els rols dels especialistes i de les polítiques.

 

Oliveras destaca “les ganes de força gent de canviar les relacions culturals”, de trobar noves formes d’actuar. Això, precisament, és el què ens sembla que fan des de ColaBoraBora amb iniciatives com aquest mapa de la col·laboració on es plantegen “rutes-reptes en els projectes col·laboratius”, sorgides d’unes trobades, Hondartzan, que ja són una forma diferent de vincular cultura i societat. 

—–

Més informació:

Enllaç a l’article Després d’«El Sentit de la Cultura» (publicat el 09/11/2013 per Jordi Oliveras a Nativa)

nativa.cat/despres-del-sentit-de-la-cultura

Enllaç a la web de ColaBoraBora (entrada publicada el 16/09/2013)

colaborabora.org/mapa-de-la-colaboracion

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imateges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.