15 febrer, 2022
Notícia

Stalker, dispositiu per a joves curadorxs d’arts vives

Dispositiu de governança participativa impulsat per 4 festivals catalans d’arts vives on un grup de joves s'endinsa en el procés de curadoria de les seves programacions per acabar ideant una programació cultural als seus municipis.

Impulsat pels festivals d’arts vives FiraTàrrega, Terrassa Noves Tendències (TNT), Sâlmon (Barcelona) i Sismògraf (Olot), Stalkers és un projecte protagonitzat per joves d’entre 18 i 25 anys del territori català interessats en les arts escèniques i que tenen l’oportunitat de participar en una experiència al voltant de la idea de curadoria i governança participativa en el sector cultural.

 

 

Joves participants de l’edició pilot | Fotografia del Teatre L’Artesà

 

 

Després d’una primera edició pilot (2019-2021), l’edició 2022-2023 compta amb la participació de 13 joves de 6 municipis (Tàrrega, Olot, Alcover, Terrassa, Sant Hipòlit de Voltregà i El Prat de Llobregat) i 5 festivals d’arts vives (a més dels 4 impulsors, en aquesta edició s’hi suma l’Eufònic de les Terres de l’Ebre).

 

Aquest grup heterogeni de joves participa de la programació dels festivals d’arts vives implicats i a través d’aquesta experiència comparteixen coneixements sobre curadoria, programació i models organitzatius en el camp de la gestió cultural. Durant dos anys i amb un full de ruta d’accions acompanyades per diferents agents professionals del sector (programadorxs, artistes, comissaris i comissàries, gestorxs, tècnics i tècniques, etc.) aniran compartint els seus interessos, desitjos, anàlisi del context i experiències per acabar participant activament en la programació cultural dels seus propis municipis.

 

Stalkers és un dispositiu de governança participativa que vol apropar les arts vives a la població, fa als i les joves protagonistes directes del projecte i activa el pensament crític al voltant de la programació cultural dels municipis implicats i també del territori català en global. Un projecte amb una mirada jove, que cristal·litza en les programacions escèniques municipals fent-les més obertes, permeables, col·lectives i per a nous públics més transgeneracionals.

 


 

Dates: 2022-2023
Organitza: FiraTàrrega, Festival TNT, Festival Sâlmon i Sismògraf
Dirigit a: Joves de 19 a 25 anys
Participa
: Eufònic
Col·labora: Ajuntaments d’Alcover, Convent de les Arts, Ajuntament del Prat de Llobregat, L’Artesà, Ajuntament de Terrassa, Ajuntament de Tàrrega, Ajuntament d’Olot, Ajuntament de Celrà, Celrà, Fàbrica d’Arts
Suport: Departament de Cultura (Generalitat de Catalunya)
Més informació: stalkersartsvives.com

 

 

 

 

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.