17 abril, 2023
Notícia

¡(Su)yo! | Convocatòria

Invitació del col·lectiu Es (tu)yo i el CRMF de Madrid a participar en aquest laboratori de creació, acció i pensament entorn de la diversitat funcional, a través del teatre.

¡(Su)yo! és el projecte del col·lectiu de mediació intercultural i artística Es (tu)yo, seleccionat a la convocatòria “Art i Discapacitat” del Centre de Recuperació de Persones amb Discapacitat Física (CRMF) gestionat pel Imserso a Madrid.

 

Es tracta d’un laboratori de creació, pensament i acció entorn de la diversitat funcional, on un grup mixt de persones amb i sense discapacitat qüestionaran, dialogaran, debatran i generaran coneixement bilateral sobre com contribuir a una societat més justa i equitativa, prenent com a eix central el marc de convivència del CRMF.

 

 

El programa es durà a terme a partir d’un laboratori de creació de 20 sessions, entre els mesos d’abril i desembre, dividit en 2 fases:

 

> Fase 1 “La discapacitat des d’una mirada interseccional” (abril – juny)

Per convidar a la participació al projecte, s’ha obert una convocatòria dirigida a tota la comunitat del CRMF (usuarixs, treballadorxs, familiars, cuidadorxs), però també a persones externes (artistes, mediadorxs, treballadorxs socials, etc.) i a tothom interessat a participar en un laboratori entorn de la discapacitat.

> Fase 2 “Laboratori de creació de la peça artística” (setembre – desembre)

S’empraran eines artístiques aplicades al treball amb la comunitat com ara documental, teatre de l’oprimit, docuficció, autoficció, fotografia, vídeo, paisatge sonor, etc.

S’activaran espais segurs, lúdics i participatius, des dels quals generar coneixement col·lectiu a partir de la pluralitat, les vivències i els desitjos dels i les participants. Es comptarà amb artistes convidadxs de diversos perfils que contribuiran amb els seus sabers des de la transdisciplinarietat.

 

El desembre, el laboratori culminarà amb la presentació de la peça escènica o audiovisual creada durant la segona fase del projecte.

 

 

Es (tu)yo

 

Es (tu)yo és un col·lectiu de mediació intercultural i artística cofundat per Efraín Rodríguez i Ari Saavedra, migradxs de Mèxic i Colòmbia.

 

Proposa un espai de creació artística posant l’accent en la diversitat cultural, ètnica i dialectal.

 

Itinera entre l’educació, l’artivisme i la divulgació antiracista.

CRMF Madrid

 

El Centre de Recuperació de Persones amb Discapacitat Física (CRMF) de Madrid, gestionat pel Imserso, és un centre de serveis socials públic i gratuït per a persones amb diversitat funcional de tot el territori espanyol que ofereix a les persones usuàries un suport integral.

 

La participació al laboratori de creació ¡(Su)yo! és gratuïta gràcies al suport del CRMF mitjançant la seva convocatòria “Art i Discapacitat”.

 

 

Dates: Fins el 16 d’abril. Inscripció via formulari

El projecte es desenvoluparà entre abril i desembre

> Fase 1: Abril – juny

– Abril: 21 y 28

– Maig: 5, 12, 26                                                                                                           

– Juny: 2, 9, 23

De 12:30 a 14:30. CRMF Madrid. Calle Camino de Valderribas 113. Vallecas

> Fase 2: Setembre – desembre

Convoca: Es (tu)yo i CRMF Madrid

Més informació: Convocatòria ¡(Su)yo! – Fase 1

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb pràctiques comunitàries i diversitat funcional 


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.