7 desembre, 2022
Notícia

Taller “Cinema en curs” per a joves d’entre 16 i 21 anys. Convocatòria 2022-2023

Taller d’A Bao A Qu per tal que joves migrats sols i altres joves comparteixin un espai de creació cinematogràfica al Pati Llimona de Barcelona per realitzar, acompanyats per un equip de cineastes, un film col·lectiu que s’estrenarà a la Filmoteca de Catalunya.

Cinema en curs és un programa de creació cinematogràfica iniciat el 2005 per l’associació cultural A Bao A Qu i que es desenvolupa principalment a escoles i instituts públics. Després de realitzar diversos projectes amb grups de joves migrats sols des de 2019, enguany s’inicia el projecte pilot “El cinema i la ciutat compartits”, un espai de creació cinematogràfica compartit per joves migrats sols i altres joves d’entre 16 i 21 anys.

 

Entre gener i juny de 2023 es realitzaran trobades setmanals els divendres de 16h a 19h al Pati Llimona (i altres indrets de la ciutat de Barcelona) per veure fragments de films, realitzar diverses pràctiques fotogràfiques i cinematogràfiques i acabar creant un film col·lectiu entre tot el grup. Els processos estaran acompanyats per un equip de cineastes i el film s’estrenarà a la Filmoteca de Catalunya a principis de juny en una jornada compartida amb noixs d’instituts d’arreu de Catalunya.

 

A més de compartir el taller de cinema, els i les joves ja arrelats a Barcelona es comprometen a acompanyar l’acollida dels joves migrats, afavorir la seva coneixença de la ciutat, l’assistència a activitats o propostes culturals, etc.

 

 

Cinema en curs

 

Programa de pedagogia del cinema i amb el cinema a escoles i instituts que, a més del descobriment per part d’infants i joves del cinema entès com a art, creació i cultura, vol desenvolupar les potències pedagògiques de la creació cinematogràfica en el context educatiu. Iniciat el 2005 a Catalunya per A Bao A Qu, actualment també es desenvolupa a Galícia, Madrid, Euskadi, Argentina, Xile i Alemanya.

 

El programa s’articula a partir de 4 eixos: tallers impartits per cineastes als centres educatius amb els i les docents dins l’horari lectiu, la descoberta de l’art cinematogràfic a partir d’una metodologia que vincula estretament la pràctica creativa i el visionat de pel·lícules, la formació dels mestres i professorxs, així com la construcció del projecte com a laboratori de recerca aplicada (espai d’experimentació i reflexió a partir de les experiències dels tallers on l’equip de cineastes i docents genera propostes, materials i metodologies extensibles a contextos educatius diversos).

 

 

A Bao A Qu

 

Col·lectiu que treballa des d’una perspectiva socioeducativa, fent aflorar els interessos, les capacitats i els coneixements previs de les persones i els col·lectius socials amb els quals col·labora.

 

Desenvolupa tallers de creació audiovisual participativa o transmèdia, projectes de dinamització comunitària, investigació-acció, elaboració de materials pedagògics i divulgatius, i propostes sobre educomunicació, comunicació comunitària o producció audiovisual.

 

 

Dates: Termini per a l’enviament de sol·licituds fins l’11 de desembre. Via formulari  
El taller es realitzarà de gener a juny de 2023, els divendres de 16h a 19h, al Pati Llimona i altres indrets de Barcelona
Organitza: A Bao A Qu
Suport: Ajuntament de Barcelona i Departament de Cultura (Generalitat de Catalunya)
Més informació i inscripcions:
cinemaencurs/convocatoria/taller2023

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més iniciatives amb joves i cinema/documental


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.