18 setembre, 2018
Notícia

Taller d'història dels barris de La Bomba, Can Pi, La Cadena i La Sangonera

Torna aquest taller del Centre d'Interpretació de la Ciutat de la Barraca, de la mà de LaFundició. Torna amb una exposició en preparació al Museu d’Història de L’Hospitalet, amb un arxiu digital en línea i amb la proposta de construir una seu que sigui al mateix temps un espai social, un monument a les barraques i un prototip demostrador de les potencialitats de l'arquitectura informal.

Els relats dominants sobre la ciutat es produeixen generalment des de les esferes de poder: els mitjans de comunicació, els serveis socials, les àrees d’urbanisme dels ajuntaments, les universitats… Als interessos de quins grups socials responen aquests relats? Quins paradigmes de l’urbà sostenen i, al seu torn, produeixen? I del costat contrari: Com entenien la ciutat els habitants de les barraques? Quines representacions de la ciutat en el seu conjunt es produeixen des de la ciutat informal?

 

El Taller d’història és un espai d’organització veïnal per a la restitució de la memòria de les barriades de barraques de L’Hospitalet, obert a antics veïns i veïnes i a totes aquelles persones interessades a la ciutat; perquè, abans de res, el CICdB és una eina per a comprendre les manifestacions contemporànies de l’urbà, vistes des de la barraca.

———-

Dates: 2018-2019. Tots els dijous de 18 a 20 h.

Centre Cultural de Bellvitge-Gornal. Plaça de la Cultura, 1, 08907 L’Hospitalet de Llobregat, Barcelona

Organitza: LaFundició (Centre d’Interpretació de la Ciutat des de la Barraca)

Suport: Generalitat de Catalunya (Departament de Cultura)

———-

Més informació: 

lafundicio.net/taller-de-historia-del-cicdb-2018-19

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.