29 juny, 2022
Notícia

Talleres de lecer | Tallers d'estiu

Els tallers d'estiu per a infants de 4 a 12 anys que organitza el Centro Galego de Arte Contemporánea de Santiago de Compostela es transformaran, durante aquesta edició, en un observatori del cos.

Aquests tallers, organitzats pel Departament d’Activitats i Educació del Centro Galego de Arte Contemporánea (CGAC), ofereixen als infants l’oportunitat d’establir un contacte directe amb professionals de diferents àmbits de la cultura i de l’art, conèixer algunes de les claus de l’art contemporani, adquirir eines per a la creació i gaudir experimentant.

 

Durant el mes de juliol, s’explorarà una exposició del CGAC per cada franja d’edat (de 4 a 6 anys, de 7 a 8 anys i de 9 a 11 anys), al llarg de quatre dies per grup, de la mà de la creadora escènica i escriptora Helena Salgueiro. Aquesta edició estarà centrada en el cos i en com aquest, mitjançant l’art i el llenguatge, ens ajuda a observar i a descobrir coses sobre nosaltres mateixos i, també, sobre els altres.

 

Per desenvolupar les activitats, s’aprofitaran diferents espais de l’arquitectura d’Álvaro Siza Viera, autor del projecte del CGAC, i del seu entorn, com les sales d’exposició, la coberta de l’edifici i els jardins del parc de Bonaval.

 

Cos paisatge. Del 5 al 8 de juliol. Edat: de 4 a 6 anys
Prenent com a referència l’exposició Nalgures, de l’artista Narelle Jubelin, s’experimentarà amb el concepte d’escriptura espacial i del cos com a paisatge, investigant com es relaciona el cos amb l’arquitectura i el clima, i com es relaciona un cos individual amb el cos col·lectiu. S’integraran nocions com l’escriptura i el dibuix a través del moviment, usant referents com el mètode de dansa Laban, la tècnica dels viewpoints, el body weather, els esbossos de Leonardo da Vinci, les arts marcials, les partitures de dansa, les cartografies i la cal·ligrafia.

 

Cos arxiu. Del 12 al 15 de juliol. Edat: de 7 a 8 anys
Partint de la mostra El archivo, de Raniero Fernández, aquest taller s’apropa al concepte d’arxiu traduït al cos. Jugant també amb la fotografia, el vídeo i el diari, s’investigarà la manera d’actuar de la nostra anatomia com si d’un àlbum familiar es tractés. Es reflexionarà sobre la relació del moment present amb el passat i del moviment amb la calma a través del cos (igual que una fotografia pot capturar un instant en moviment i quedar immòbil). Els continguts del taller estaran vinculats a la sociologia i a l’estudi de la fotografia de Pierre Bourdieu, als inicis del cinema, al zoòtrop i a les ballarines Trisha Brown i Farah Saleh.

 

Cos museu. Del 19 al 22 de juliol. Edat: de 9 a 11 anys
A partir de l’exposició El museo como escenario i les obres de Rosana Antolí, Berio Molina i Marta Pazos, en aquest taller es treballarà entorn dels conceptes de les escultures efímeres, de les tableaux vivants (pintures vivents) o de les One Minute Sculptures d’Erwin Wurm. Es crearan miniaccions amb el cos, que es tractarà com un material per ser exhibit en l’espai. Es coreografiarà l’exposició com si fos una escultura que cobra vida, buscant noves formes i tractant de distanciar-se d’allò que som usant el cos com a instrument. Es veurà com les arts visuals es relacionen amb les arts escèniques i de quina manera una acció pot ser una obra d’art, i a la inversa.

 

 

Centro Galego de Arte Contemporánea 

Xunta de Galícia

 

 

Espai de difusió cultural la funció del qual és dinamitzar el panorama artístic actual i reflexionar sobre la diversitat de les conformacions culturals a la societat contemporània.

 

Creat el 1993 per la Xunta de Galícia, aquest centre s’emmarca dins de la política sorgida a Espanya a partir de la dècada de 1980 per promoure el desenvolupament de plataformes culturals i afavorir l’entrada de Galícia al circuit artístic internacional.

 

 

Dates: Inscripcions fins l’1 de juliol
Tallers del 5 al 22 de juliol (segons franjes d’edat). De 11 a 13h. Centro Galego de Arte Contemporánea. Rúa Valle Inclán, 2. 15703 Santiago de Compostela
Organitza: Departament d’Activitats i Educació (CGAC)
A càrrec de: Helena Salgueiro/Direcció i realitzación del projecte; Virginia Villar (Departament d’Activitats i Educació, CGAC)/Coordinació
Més informació i inscripcions: cgac.xunta.gal/talleres-de-lecer

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més sobre iniciatives impulsades des de Galícia


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.