18 setembre, 2014
Notícia

Tardor 2014. Jornades i tallers entorn de les pràctiques artístiques col·laboratives

Un petit tast de jornades, cursos i tallers per si aquesta tardor us ve de gust passar a la investigació-acció participativa de la mà de les pràctiques artístiques col·laboratives: "Parking Day", L'obrador del Circ d'Hivern (Ateneu Popular 9 Barris), Jornadas de Educación Polinizada (Las Lindes-CA2M), Curs Pràctiques artístiques, participació i canvi social (Artibarri) i Factorial BCN 2014 (Ajuntament de Barcelona)

PARK(ING) DAY
PARK(ing) Day és un esdeveniment anual que es realitza a més de 170 ciutats de tot el món.

 

Es tracta d’una acció de ciutat performativa, educativa i reivindicativa on diverses entitats ambientals, artístiques i socials, juntament amb la ciutadania, transformen de forma temporal places públiques d’aparcament de cotxes en parcs, jardins i altres formes d’espai públic. L’objectiu és reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el  medi ambient.

 

Les entitats encarregades d’organitzar la campanya a Barcelona són Espai Ambiental Cooperativa i l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGLOBAL).

—–

Dates: 19 de setembre.
A Barcelona i altres ciutats de Catalunya, Espanya i de tot el món.
Organitza: Espai Ambiental i ISGLOBAL (coordinadors campanya Barcelona).

Suport: Ajuntament de Barcelona.
—–
Més informació:
parkingdaybcn.org

 

 

L’OBRADOR DEL CIRC D’HIVERN 
L’obrador del Circ d’Hivern (taller de l’espectador) és una proposta de l’Ateneu Popular 9 barris per augmentar el gaudi de les peces de circ pensades per teatre, una oportunitat per a l’educació i l’intercanvi cultural al voltant de les arts escèniques i en concret del circ.

 

Es tracta d’un proposta amb doble tirabuixó, considerant que està adreçada al públic i al públic del circ.

—–

Dates: 18 de setembre, 30 d’octubre, 27 de novembre i 4 de desembre. 18h.
La Central del Circ (Moll de la Vela, 2. 08930 Sant Adrià del Besós) i Ateneu Popular 9 Barris (Portlligat, 11-15, 08042 Barcelona).
Organitza: Ateneu Popular 9 Barris.

—–
Més informació:
ateneu9b.wordpress.com/lobrador-del-circ-dhivern-taller-de-lespectador

 

 

JORNADAS DE EDUCACIÓN POLINIZADA. SABERES NO REGLADOS PARA AGITAR LA EDUCACIÓN PÚBLICA
El acercamiento de Las lindes (grupo de investigación y acción sobre educación, arte y prácticas culturales del Centro de Arte Dos de Mayo) al proyecto de ¡Ésta es una plaza! (espacio comunitario de Madrid) durante el curso 2013-2014 se materializa en estas jornadas abiertas sobre saberes no reglados.

 

¿Qué conocimientos aprendemos fuera de la escuela? ¿Cómo se desarrollan en ¡Ésta es una plaza!? ¿Cómo podemos incluirlos en el aula? 
—–
Fechas: 11 (11:00-14:00 y 16:30-19:30 h) y 12 de octubre (11:00-14:00 h.).
¡Ésta es una plaza! Doctor Fourquet, 24 Madrid.

Organiza: CA2M.

A cargo de: Grupo de investigación Las Lindes (CA2M) y proyecto ¡Ésta es una plaza!
—–

Más información:
www.ca2m.org/las-lindes

 

 

CURS PRÀCTIQUES ARTÍSTIQUES, PARTICIPACIÓ I CANVI SOCIAL
Un curs organitzat per Artibarri i pensat per conèixer els projectes de transformació social a través de l’art a partir de pràctiques concretes.

 

La formació s’ha estructurat al llarg de quatre sessions, on es proposa transitar des de la vivència i la participació activa, per les oportunitats que ofereix una àmplia diversitat de pràctiques artístiques en la transformació social de les comunitat (….)

 

Aquesta iniciativa neix amb la voluntat de compartir l’experiència i el bagatge de coneixement acumulat al llarg dels anys, per part de diferents entitats que formen part de la xarxa Artibarri.
—–
Dates: 18, 25 d’octubre i 8, 15 i 22 de novembre (dissabtes matí i tarda: 10-14h. i 15-19h).
Organitza: Xarxa Artibarri.
—–
Més informació:
artibarriblog.wordpress.com/formacio

 

 

FACTORIAL BCN 2014

El propòsit d’aquesta primera Trobada Internacional de Fàbriques d’Art és plantejar qüestions comunes entre fàbriques de creació, públics i ciutadania.

 

Factorial neix, doncs, amb la vocació d’esdevenir una plataforma de debat i reflexió sobre les fàbriques de creació a escala internacional. En el programa d’enguany s’hi apunten temes d’interès per a les pràctiques artístiques col·laboratives com ara la tensió entre l’excel·lència i la proximitat, les xarxes de treball, el retorn social, fàbriques, públics i ciutadania, desenvolupament local, la cruïlla entre educació i cultura…
—–
Dates: 29, 30 i 31 d’octubre.
Fabra i Coats. Fàbrica de Creació de Barcelona. Sant Adrià, 20. 08030 Barcelona.
Organitza: Ajuntament de Barcelona (ICUB) i Fàbriques de Creació de Barcelona.

A càrrec de: Interarts (Secretària Científica) i aPortada (Secretària Tècnica).

Suport: en col·laboració amb diversos espais de creació de la ciutat.
—–
Més informació:
factorial.bcn.cat

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.