8 abril, 2021
Notícia

Teatrápame

Programa de mediació dels Teatres Municipals de Múrcia i La Aye Cía (Aye Cultura Social) amb instituts del municipi per crear un grup juvenil de participació en aquests equipaments.

Aquest programa de mediació està dirigit als IES del municipi de Múrcia i el seu objectiu és apropar als i les joves a diferents disciplines escèniques (teatre contemporani, dansa, circ, teatre visual…), realitzant processos de creació, accions escèniques, trobades amb professionals i sortides al teatre, facilitant-se la seva assistència als espectacles inclosos en el programa dels Teatres Municipals de Múrcia amb descomptes especials.

 

La iniciativa, impulsada pels Teatres Municipals (Teatro Circo Murcia, Teatro Romea, Teatro Bernal), està integrada per diverses línies de treball i la primera en actiu és el taller Teatro-Aula: Un puente posible. En aquest taller es dota de recursos teatrals per aplicar a l’aula a un docent de cadascun dels 10 instituts de Múrcia participants, així com de material de treball específic relacionat amb tres dels espectacles programats aquesta temporada. En aquestes sessions de treball, conduïdes per l’equip de La Aye Cía (Aye Cultura Social, entitat cultural per a la innovació social especialitzada en arts escèniques), també pot assistir un alumne de cada centre.

 

En aquest taller, que es realitza al Teatre Romea dos dimecres al mes, es treballen dinàmiques teatrals per ser adaptades i aplicades a l’aula pels i les docents. En una segona part, es revisen, avaluen i adapten diferents guies didàctiques sobre tres obres de la programació dels teatres recomanades per al públic juvenil. Aquests tres muntatges són: Man Up (Teatro en Vilo), on es qüestiona el relat tradicional de la masculinitat; Lázaro (LEAMOK), adaptació de El Lazarillo de Tormes en versió hip-hop teatre i Acampada (Pont Flotant), un espectacle per establir vies de comunicació i de trobada entre múltiples capacitats cognitives, sensorials i emocionals.

 

L’objectiu del programa, que té el suport del Plan CREA de l’Instituto de las Industrias Culturales y de las Artes (ICA-Regió de Múrcia) i la Fundación Daniel y Nina Carasso, és que el grup juvenil creat conegui els secrets del teatre, desenvolupi la consciència artística i estètica, reforci vincles intrapersonals, millori les competències comunicatives i sigui part més activa del projecte dels Teatres Municipals de Múrcia.

 


 

Dates: Del 3 de març al 19 de maig
El taller Teatro-Aula es realitza dos dimecres al mes, de 18,30 a 20h, al Teatre Romea. Plaza Julián Romea, s/n. 30001 Múrcia

 

Muntatges de la programació teatral vinculats amb el taller:

 

> 12 de març al TCM: Man Up de Teatro en Vilo

> 23 d’abril al Teatro Bernal: Lázaro de LEAMOK

> 14 de maig al Teatro Romea: Acampada de Pont Flotant

 

Organitza: Teatres Municipals de Múrcia (Teatro Romea, TCM y Teatro Bernal)
A càrrec de: Aye Cultura Social/Conducció de les sessions del taller
Participa: IES Alfonso X el Sabio, IES Marqués de los Vélez, IES Beniaján, IES Saavedra Fajardo, Maristas, IES Juan Carlos I, IES El Carmen, Colegio Católico San Vicente de Paúl, IES Floridablanca, Colegio Herma/Instituts seleccionats
Suport: Plan CREA (ICA-Regió de Múrcia) i Fundación Daniel y Nina Carasso
Més informació: teatrocircomurcia.es, teatroromea.esteatrobernal.com

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb altres iniciatives a Múrcia 

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.