28 març, 2022
Notícia

Tècniques per a la immortalitat

Taller intergeneracional dedicat a revertir la mort dels sabers populars, articulat al voltant del projecte de recerca "Morir Guai" en el marc del programa de mediació "What the Cell" de l'espai per a la creació emergent La Capella (ICUB).

Aquest taller per a totes les edats és una proposta de mediació al voltant de Morir Guai. Rituals de transició, projecte de recerca artística del col·lectiu DU-DA (Sarai Cumplido, Belén Soto, Sonia G. Villar i Clara Piazuelo). Morir Guai, que gira entorn dels discursos imperants sobre la mort, la malaltia i l’envelliment i els seus contrarelats, ha rebut una de les beques de la convocatòria Barcelona Producció 2021-2022, eix central de la programació de La Capella, l’espai que l’Institut de Cultura de Barcelona dedica a la creació emergent.

 

Al taller, a càrrec de Larre, s’hi planteja de quina manera es podrien preservar els sabers de la tradició oral, com ara els refranys, que formen part del nostre cos cultural. Larre, format per Priscila Clementti, Lara García Díaz i Ángela Palacios, explora pràctiques i eines d’acció i pensament crític feministes. 

 

Aquesta proposta es desenvolupa en el marc del projecte What The Cell! Una mirada macro a la unitat de la vida de l’artista i educadora Teresa Rubio. What the Cell! s’inspira en la unitat de vida més petita que existeix per articular el programa de mediació de Barcelona Producció 2021-2022. A partir d’un joc d’escala micro-macro, la cèl·lula, la seva funció i la seva activitat química es converteixen en una metàfora del comportament i la interacció entre les persones (cèl·lules), les comunitats (teixits) i la ciutat (ecosistemes).

 

 

Larre

 

Es defineixen com una força propositiva de caràcter feminista que ocupa diversos llocs i cossos en la crítica, la pràctica i la recerca per generar propostes de mediació i espais de col·laboració des dels quals sigui possible assenyalar, qüestionar i reconstruir realitats submergides, teories i pràctiques del sector cultural actual.

 

Larre són Priscila Clementti, Lara García Díaz i Ángela Palacios.

 

 

Dates: 31 de març
La Capella. Hospital, 56. 08001 Barcelona. De 18 a 20h. Amb inscripció prèvia
Organitza: La Capella (ICUB)
A càrrec de:
Larre
Dirigit a: Totes les edats
En el marc de: What the Cell! (programa de mediació de Barcelona Producció 2021-2022)
Més informació i inscripcions: lacapella.barcelona/tecniques-inmortalitat

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més iniciatives sobre el tema de la mort des de la cruïlla art-salut

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.