23 juny, 2021
Notícia

Teoria de conjunts

Una proposta de l’Institut Puig i Cadafalch de Mataró amb el M|A|C i la fotògrafa Tanit Plana dins del projecte In&Out Art amb el qual l'institut participa en el programa AraArt del Departament d’Educació (Generalitat de Catalunya).

L’Institut Josep Puig i Cadafalch impulsa aquest projecte artístic, articulat entorn d’una de les matèries que es cursen al centre, la teoria matemàtica dels conjunts, posant-se en contacte amb M|A|C Mataró Art Contemporani (espai de creació, producció, formació i difusió a l’entorn de les arts visuals contemporànies) per demanar-li que sigui el seu partner en el programa AraArt del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’un programa d’innovació pedagògica per fomentar i posar en valor projectes artístics realitzats als centres educatius en col·laboració amb un equipament cultural o agent artístic extern amb l’objectiu de promoure l’equitat i la qualitat del sistema educatiu reflectida en la millora de les capacitats i competències de l’alumnat participant.

 

L’Institut Puig i Cadafalch participa a l’AraArt amb el projecte In&Out Art que, com tots els que participen en el programa, te una durada mínima de tres cursos, per tal de donar resposta a una necessitat educativa del centre: trencar els murs de l’espai aula, tant a l’hora de treballar com de realitzar el procés i mostrar els resultats dels projectes, i implicar famílies, veïnxs, artistes i professionals de diferents disciplines. Així doncs, des de l’assignatura de visual i plàstica, les professores Rosabel Aldabó i Marina Pineda conviden el M|A|C a proposar un projecte de difusió i mediació en art contemporani, que inclogués un procés artístic on es tingués en compte alumnes, famílies, l’institut i el seu entorn.

 

Amb aquest encàrrec, el M|A|C proposa a la docent i artista Tanit Plana, amb experiència en projectes fotogràfics participatius, treballar amb l’alumnat de 4t d’ESO un projecte que encaixi en la filosofia d’In&Out Art. A partir del retrat i de l’experiència de la seva sèrie Puber, Tanit Plana realitza sessions de retrat amb els i les joves en un indret boscà triat per ellxs i proper a l’institut. El projecte mostra finalment una col·lecció de 16 retrats individuals o grupals on cada participant ha triat el lloc i amb qui ha volgut retratar-se. També en neix tota l’experiència que s’obté de la reflexió de les psicologies que es posen en joc i dels paràmetres propis de l’adolescència.

 

El procés es realitza entre maig i juny, culminant amb la inauguració d’una exposició dels retrats en dos formats: d’una banda, amb reproduccions de gran format a la façana de l’institut i de l’altra, amb reproduccions escampades per comerços i espais habituals del barri de Cerdanyola pròxims al centre educatiu.

 


 

Dates: Maig-juny
Institut Josep Puig i Cadafalch. Sant Josep de Calassanç, 16. 08303 Mataró (Barcelona)

 

> 22 de juny: Inauguració de l’exposició pública dels retrats a la façana de l’institut i a comerços i espais del seu entorn

 

Organitza: M|A|C Mataró Art Contemporani
A càrrec de: Tanit Plana (docent i fotògrafa)/Artista; Rosabel Aldabó i Marina Pineda/ Professores de visual i plàstica (Institut Josep Puig i Cadafalch, Mataró)
Participa: Alumnes de 4t d’ESO i comunitat educativa de l’institut
En el marc: Programa AraArt (Departament d’Educació, Generalitat de Catalunya)
Més informació: mataroartcontemporani.cat/tanit-plana-teoria-de-conjunts

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies sobre projectes artístics i/o culturals amb o des de les comunitats educatives


 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.