1 juny, 2015
Oriol Fontdevila
Oriol Fontdevila
Article

The Manifesto of Possibilities

"The Manifesto of Possibilities" és un projecte l'objectiu del qual és la redacció d'un manifest sobre la producció cultural en clau col·laborativa. Iniciat i editat per Cameron Cartiere i Sophie Hope, el projecte es va desenvolupar a partir del seminari “Building Cultures, Art and OUR City” (maig 2006) i el workshop “Manifesto of Possibilities” (febrer 2007)

/ DATA D’INICI: 2006

/ DATA DE FINALITZACIÓ: 2008

/ URL: bbk.ac.uk/culture/research/manifesto-of-possibilities/introductory-notes-to-the-manifesto-of-possibilities-workshop

/ LLOC: Londres

/ QUI EN SÓN ELS RESPONSABLES?: Cameron Cartiere, Sophie Hope (B+B)

/ QUI PARTICIPA EN L’ORGANITZACIÓ?: Birbeck University of London, LCACE London Centre for Arts and Cultural Enterprise.

/ QUI COL·LABORA PER DESENVOLUPAR-LO?: Tate Modern, Greater London Autoritym Whitechapel Gallery.

/ QUINS SÓN ELS SEUS DESTINATARIS?: Agents implicats en la realització de projectes d’art públic.

 

El manifest es desenvolupa com un exercici col·lectiu i de reflexió a l’entorn del procés comissarial i les relacions entre l’art i les comunitats socials.

 

El document sorgit del seminari i del workshop es va procurar utilitzar, també, com a eina pedagògica i pel desenvolupament de projectes col·laboratius en escoles de Londres.

 

 

/ PREGUNTA:

En quina mesura es poden plantejar nous models pel treball cultural per mitjà de la reflexió col·laborativa?

 

/ PREGUNTA:

Han estat significatives les reflexions generades amb el Manifesto of Possibilites, tant pel que fa als mateixos participants en el procés però, també, com a recomanacions públiques per agents implicats en la definició de polítiques i el desenvolupament de projectes artístics?

 

 

/ ALTRES FONTS DOCUMENTALS:

Pàgina web de Sophie Hope, una de les promotores de “Manifiesto of posibilities”, amb projectes individuals i relacionats amb el seu col·lectiu anterior, B+B.

welcomebb.sophiehope.org.uk

 

 


BIBLIOGRAFIA:

 

FONTDEVILA, ORIOL (2010): “Una breve cronologia de incidentes comisariales del siglo XX”; a: Maribel Perpiñá (ed.), Se Busca Curator. La Pinta, Barcelona, 2010. Pp. 153-347.

 

Text del manifest que va resultar del treball col·lectiu, on es descriuen aspectes relacionats amb el treball dels diferents agents que conflueixen en la realització d’un projecte artístic en relació a comunitats socials.

urban-matters.org/wp/wp-content/uploads/Manifesto-of-Possibilities.pdf