The Manifesto of Possibilities

/ DATA D’INICI: 2006
/ DATA DE FINALITZACIÓ: 2008
/ LLOC: Londres
/ QUI EN SÓN ELS RESPONSABLES?: Cameron Cartiere, Sophie Hope (B+B)
/ QUI PARTICIPA EN L’ORGANITZACIÓ?: Birbeck University of London, LCACE London Centre for Arts and Cultural Enterprise.
/ QUI COL·LABORA PER DESENVOLUPAR-LO?: Tate Modern, Greater London Autoritym Whitechapel Gallery.
/ QUINS SÓN ELS SEUS DESTINATARIS?: Agents implicats en la realització de projectes d’art públic.
El manifest es desenvolupa com un exercici col·lectiu i de reflexió a l’entorn del procés comissarial i les relacions entre l’art i les comunitats socials.
El document sorgit del seminari i del workshop es va procurar utilitzar, també, com a eina pedagògica i pel desenvolupament de projectes col·laboratius en escoles de Londres.
/ PREGUNTA:
En quina mesura es poden plantejar nous models pel treball cultural per mitjà de la reflexió col·laborativa?
/ PREGUNTA:
Han estat significatives les reflexions generades amb el Manifesto of Possibilites, tant pel que fa als mateixos participants en el procés però, també, com a recomanacions públiques per agents implicats en la definició de polítiques i el desenvolupament de projectes artístics?
/ ALTRES FONTS DOCUMENTALS:
Pàgina web de Sophie Hope, una de les promotores de “Manifiesto of posibilities”, amb projectes individuals i relacionats amb el seu col·lectiu anterior, B+B.
BIBLIOGRAFIA:
FONTDEVILA, ORIOL (2010): “Una breve cronologia de incidentes comisariales del siglo XX”; a: Maribel Perpiñá (ed.), Se Busca Curator. La Pinta, Barcelona, 2010. Pp. 153-347.
Text del manifest que va resultar del treball col·lectiu, on es descriuen aspectes relacionats amb el treball dels diferents agents que conflueixen en la realització d’un projecte artístic en relació a comunitats socials.
urban-matters.org/wp/wp-content/uploads/Manifesto-of-Possibilities.pdf