15 desembre, 2020
Agenda

"Tocant les pilotes": taller formatiu per a educadorxs

Taller formatiu de l'associació Basket Beat dirigit a educadorxs per tal de revisar la pròpia pràctica professional, incorporant i reflexionant entorn l'art i la cultura com a metodologies per a l’educació i l'acció social.

Tocant les pilotes. El treball grupal des d’una perspectiva política. Basket beat: una proposta artística per revisar el nostre rol com a educadores és una proposta formativa de l’associació Basket Beat per tal de revisar la pràctica socioeducativa amb l’objectiu de no reproduir patrons tradicionals, poc coherents amb els discursos apresos i les noves metodologies i que promoguin el fet previsible, la repetició i l’opressió.

 

La pràctica de Basket Beat (basada en l’aprenentatge i la creació musical en grup amb pilotes de bàsquet com a instrument) en relació amb les experiències del propi grup de formació es proposen com a motor per generar situacions, diàlegs, posicionaments, aprenentatges, demandes i preguntes al voltant dels continguts vertebradors. En el cas d’aquest taller, aquests continguts inclouen, entre d’altres, “training group” i acompanyament socioeducatiu, teories sistèmiques i pedagogies crítiques, la direccionalitat educativa i les concepcions d’educació, la concepció de cultura i problemàtica social.

 

Entre altres objectius el taller es planteja identificar recursos i estratègies de l’art, la pedagogia i la psicologia que puguin ser directament aplicables a les pràctiques socioeducatives, així com incorporar i reflexionar entorn l’art i la cultura com a metodologies per a l’educació i l’acció social.

 

La formació està impartida per membres de l’equip de Basket Beat: Josep Mª Aragay (Integrador social, educador social i musicoterapeuta especialitzat en l’ús de les arts. Creador i responsable del projecte Basket Beat), David Sitges (Músic multiinstrumentista, màster en Musicoteràpia i llicenciat en Filosofia) i Marina de la Maza (Educadora social i flautista).

 


 

Dates: Del 28 al 30 de desembre. 10h – 14.30h (Català i castellà) 
Inscripcions abans del 24 de desembre. Preu del taller: 90€
Fàbrica de Creació Fabra i Coats. Sant Adrià, 20. 08030 Barcelona
Organitza: Basket Beat
A càrrec de: Josep Mª Aragay, David Sitges i Marina de la Maza/Formadorxs de Basket Beat
Suport: Harmony Games i Ajuntament de Barcelona
Més informació: music.cat/formacio/tocant-les-pilotes

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb formació en la pràctica educativa des de la cultura i les arts

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.