3 gener, 2022
Notícia

Trabajo de Sísifo. Las artes escénicas en la educación

Estudi publicat per La Academia de las Artes Escénicas sobre la importància de la pràctica de la música, la dansa, el teatre i el circ en les diferents etapes de l'educació i la situació actual d'aquests ensenyaments artístics.

Els i les autorxs d’aquest treball, publicat per la Academia de las Artes Escénicas de España dins de la seva col·lecció “La Voz de la Academia”, són Ricardo Gassent, Carmen Giménez Morte i Tomás Motos, teòrics/ques i expertxs en diferents disciplines artístiques, que han aconseguit una primera aproximació al pensament de professionals, professorat i membres de l’Academia especialitzats en música, dansa, teatre i circ.

 

A través d’aquesta publicació es vol fer una crida a institucions i col·lectius per valorar la situació de les arts escèniques en l’educació i prendre decisions que afavoreixin l’enriquiment personal, social i acadèmic dels i les alumnes en les diferents arts escèniques, posant en marxa iniciatives per millorar el panorama dels ensenyaments artístics.

 

Per conèixer quin és el pensament dels subjectes de la mostra (membres de l’Academia, professionals de les arts escèniques, professorat dels diferents nivells educatius) sobre el paper de les arts escèniques en l’educació es va dissenyar una recerca no experimental quantitativa i qualitativa. Amb aquesta finalitat, es van elaborar tres qüestionaris en relació a: les arts escèniques en el currículum general, els efectes de la pràctica de les arts escèniques i l’ensenyament de les arts escèniques.

 

El contingut de l’estudi es distribueix en quatre parts:

 

Què s’entén per educació en l’àmbit de les arts escèniques

 

L’ensenyament d’arts escèniques en la legislació educativa espanyola (1970-2021)

 

Creences implícites de membres de l’Academia, especialistes i professionals dels diferents nivells educatius sobre les arts escèniques

 

Conclusions i propostes

 

El llibre es va presentar el desembre del 2021 amb una taula rodona a l’Academia de las Artes Escénicas. A la presentació van participar-hi, a més dels i les autorxs del llibre, Jesús Cimarro (President de la Academia), Rosángeles Valls (Vicepresidenta 2ª del Departament de Estudis i Activitats) i César Oliva (Membre de la junta directiva i autor del pròleg del libre). Altres membres de l’Academia i expertxs en diferents disciplines artístiques convidats/des a la taula rodona sobre educació i arts escèniques, moderada per Ricardo Gassent (acadèmic, músic i creador multidisciplinari), van ser: Pablo Iglesias Simón (Director de la RESAD), Margarita Muñoz (Presidenta de COAEM), Carmen Giménez Morte (Presidenta de D+i, Asociación Española de Danza más Investigación), Mikel Mate Ormazábal (Secretari d’UEMyD) i Eva López Crevillén (Consellera del CESEA). 

 


 

Data de publicació: 2021
El llibre es va presentar el 16 de desembre a la Real Escuela Superior de Arte Dramático de Madrid (RESAD)
Publica: Academia de las Artes Escénicas de España
A càrrec de: Ricardo Gassent, Carmen Giménez Morte i Tomás Motos/Autorxs del llibre
Més informació i accès a la publicació: academiadelasartesescenicas/trabajo-de-sisifo-las-artes-escenicas-en-la-educacion / Presentació del llibre  / Vídeo de la presentació 

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més sobre educació i arts escèniques 

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.