23 maig, 2023
Notícia

Traçant un camí | QUAM JOVE 2023

La 4ª edició de les estades creatives a la natura d’ACVic per tal que infants de 8 a 12 anys experimentin amb les possibilitats de l’art, es durà a terme a l’Esquirol (El Cabrerès, Osona) amb els camins com a eix vertebrador.

El Centre d’Arts Contemporànies de Vic (ACVic) proposa una estada en forma de colònies d’estiu en un entorn natural. Serà un taller de quatre dies on descobrir, experimentar i jugar des de l’art contemporani, i explorar, d’una manera lúdica, la relació entre l’art i la natura. L’allotjament serà al Mas L’Armentera, situat al municipi de l’Esquirol, comarca d’Osona, a l’altiplà del Cabrerès.

 

Aquest any, l’eix vertebrador del taller seran els camins. Els camins que travessen el paisatge, que ens permeten parlar del lloc on som, de la natura, i fins i tot de la vida!

 

Es comptarà amb la visita d’artistes i especialistes de diferents disciplines: pintura, escultura, arts escèniques, literatura, etc. Es crearà un projecte col·lectiu al llarg de la setmana i es treballarà de forma interdisciplinària i a través de l’experiència sensorial.

 

També hi haurà l’acompanyament d’expertxs d’altres àmbits amb qui descobrir el paisatge dels voltants, la flora i fauna que l’habita i les estrelles a la nit.

 

 

QUAM Jove

 

QUAM JOVE és una iniciativa impulsada el 2019 per ACVic i H. Associació per a les Arts Contemporànies per posar en contacte infants i artistes. Una estada en format colònies que combina lleure i formació artística a través d’activitats destinades a experimentar les possibilitats creatives de l’art en un entorn natural. S’adreça a infants de 8 a 12 anys que durant aquesta estada poden desenvolupar els seus propis projectes creatius, tant individuals com col·lectius, de la mà d’artistes de diferents àmbits professionals i modalitats artístiques.

 

QUAM Jove manté l’esperit de fomentar l’educació i creació artístiques de la QUAM (Quinzena d’Art de Montesquieu) que s’havia dut a terme anys enrere i posava en relació pràctiques artístiques i natura.

 

 

Dates: Període d’inscripció fins el 29 de juny. 290€ per participant (230€ participants

d’anteriors tallers d’ACVIC)

Estada: De l’11 al 14 de juliol. Casa de colònies L’Armentera. 08569 L’Esquirol (Barcelona)

Organitza: ACVic

Dirigit a: Infants de 8 a 12 anys

Més informació: acvic/quam/el-traç-del-camí

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més iniciatives que lliguen educació, art i natura


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.