14 setembre, 2021
Notícia

Trampantalla. Exposició

Organitzada per l’Escola d’Art i Superior de Ceràmica a Las Naves, s’hi mostren els resultats del projecte d’educació que, alineat amb els ODS, s’ha desenvolupat en col·laboració amb el CEFIRE Torrent i 14 instituts de la Comunitat Valenciana.

L’exposició “Trampantalla: Experiències didàctiques d’ecologia social en l’era del Smartphoceno”, organitzada per l’Escola d’Art i Superior de Ceràmica de València en col·laboració amb el CEFIRE de Torrent al centre d’innovació Las Naves, mostra les peces resultants (300 mòbils ceràmics realitzats amb diferents tècniques) d’un projecte d’educació entorn dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides. Aquestes peces plasmen la reflexió d’alumnes des de 1r d’ESO a 2n de Batxillerat sobre l’ús responsable de les noves tecnologies, la sostenibilitat, les compres abusives, el reciclatge i la seva relació amb el medi ambient.

 

L’exposició és fruit d’una acció centrada a visibilitzar la rellevància de les arts plàstiques en el desenvolupament d’habilitats i destreses en l’alumnat d’ensenyaments mitjans, així com evidenciar la manca de continguts referits a ecologia social i sostenibilitat de l’actual sistema educatiu. Cada objecte exposat és una crítica al sistema consumista i tecnològic en el qual estem immersos. Mitjançant la ceràmica i amb tècniques sostenibles, respectuoses amb el medi ambient i completament analògiques com dibuixar, modelar, colar o esmaltar s’ha creat una exposició que convida a la reflexió sobre la societat i la tirania digital en l’era del “Smartphonoceno”.

 

L’objectiu del projecte “Trampantalla” és conscienciar a alumnat, professorat i societat en general, de la importància de fer un ús conscient de les eines tecnològiques. La seva prioritat, però, és sensibilitzar a les i els estudiants enfront de les propostes consumistes, introduint conceptes relatius a l’economia circular per formar-los entorn de la sostenibilitat del planeta. S’apel·la a la producció i consum responsables amb el desenvolupament d’habilitats amb materials sostenibles com la ceràmica (ODS 12), treball decent i creixement econòmic per a tothom (ODS 8), educació de qualitat (ODS 4), i salut i benestar (ODS 3), amb formació en l’ús responsable de les noves tecnologies.

 

“Trampantalla” té el seu origen en una acció anterior, “FangArt”, entorn de l’educació de qualitat, un dels ODS que a la Comunitat Valenciana es promouen, també, amb l’estratègia d’innovació Missions València 2030 per a una ciutat més saludable, sostenible, compartida i emprenedora. L’Escola de Art i Superior de Ceràmica va apostar per centrar l’acció en les arts plàstiques, concretament en la ceràmica, i la va dur a terme en col·laboració amb el Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius (CEFIRE) de Torrent i 14 instituts de la Comunitat Valenciana: IES Benlliure, IES Francesc Ferrer i Guàrdia, IES Joanot Martorell, IES Lluís Vives i IES Vicenta Ferrer Escrivá (València); IES Ausiàs March i IES Pere Boïl (Manises); IES d’Albal, IES Escultor en Francesc Badía (Foios), IES Gregori Maians (Oliva), IES Joan Fuster (Sueca), IES María Carbonell (Benetússer), IES Tavernes Blanques i IES Turís.

 


 

Dates: Del 8 de setembre al 8 d’octubre
Las Naves. Joan Verdeguer, 16. 46024 València
Organitza: Escola d’Art i Superior de Ceràmica de València
Col·labora: CEFIRE Torrent
Participa: IES Benlliure, IES Francesc Ferrer i Guàrdia, IES Joanot Martorell, IES Lluís Vives i IES Vicenta Ferrer Escrivá (València); IES Ausiàs March i IES Pere Boïl (Manises); IES d’Albal, IES Escultor en Francesc Badía (Foios), IES Gregori Maians (Oliva), IES Joan Fuster (Sueca), IES María Carbonell (Benetússer), IES Tavernes Blanques i IES Turís
Més informació: lasnaves/trampantalla-experiencies-didactiques-decologia-social-en-lera-del-smartphonoceno

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb pràctiques artístiques i culturals enfront del canvi climàtic

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.