1 febrer, 2021
Agenda

Transversalia 2021. Art i cartografia crítica a l'aula

Taller per a professorat de secundària del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana amb el Cefire Artisticoexpressiu sobre tipologies cartogràfiques i metodologies de treball de les pràctiques artístiques transversals aplicables en contextos educatius.

Aquest curs, organitzat pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) en colaboració amb el Centre de Formació, Innovació i Recursos per al Professorat (Cefire, específic d’Àmbit Artisticoexpressiu), es fixa en les pràctiques artístiques transversals que des del treball de camp, la geografia creativa i la cartografia crítica analitzen problemàtiques comunes i proposen alternatives sostenibles enfront de la crisi mediambiental mundial.

 

Els i les docents d’educació secundària interesats en aquestes pràctiques podran apropar-se diferents tipologies cartogràfiques i metodologies de treball aplicables en contextos educatius, tant des del marc teòric com des d’una exploració pràctica.

 

Es treballaran els continguts següents:

 

> El mapa com a instrument per a l’exploració del territori: mapes afectius, mapes de memòria, mapes de recorreguts, etc.

 

> Creació artística i creació de mapes

 

> La cartografia crítica: artistes, instruments i experiències

 

> Processos i metodologies de mapatge

 

> Proposta metodològica per a la introducció de la cartografia crítica a l’aula

 

El taller s’inscriu en el marc de Transversalia, un projecte del CMCV, el Cefire Artisticoexpressiu i la xarxa d’art i escola PLANEA per indagar en les relacions entre les pràctiques artístiques i educatives mitjançant tallers, seminaris i recursos en línia, oferint en a la seva web material per a docents i recollint les propostes sorgides del treball entre comissarixs, artistes i educadorxs.

 


 

Dates: 11 i 12 de febrer, 29 de març i 8 de maig
Curs online (20h). Activitat gratuïta amb reserva prèvia
Organitza: Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV)
Dirigit a: Professorat de secundària
Col·labora: Cefire Artisticoexpressiu
En el marc de: Projecte Transversalia (CMCV, Cefire Artisticoexpressiu i PLANEA)
Suport: Conselleria d’Educació, Cultura i Esport (Generalitat Valenciana)
Més informació: consorcimuseus/transversalia-2021
Inscripcions: cefireae/transversalia-arte-y-cartografia-critica-en-el-aula

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb formació per al professorat

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.