3 octubre, 2014
Notícia

Tres jornades que promouen la implicació social de la pràctica artística i cultural

Aquestes tres propostes formatives per a professionals de la cultura comparteixen el compromís i la voluntat d'implicació i transformació. Al mateix temps, totes tres presenten posicionaments diferenciats i, en alguns aspectes, en contradicció. Són les jornades "Per a qui treballem. Comunitat, participació i nous públics (Jornades Professionals-17ª Fira Mediterrànea de Manresa), el Fòrum d'Art per a la Millora Social (Obra Social "La Caixa) i la trobada internacional "Arte y nuevas formas de participación ciudadana" (UPV).

Aquesta varietat en l’oferta evidencia com la necessitat de construir estratègies més clares sobre el què ha de ser el retorn social des de la cultura està significant el reconeixement d’unes practiques artístiques i culturals que, fins fa poc, es consideraven subalternes.

 

 

JORNADES PER A QUI TREBALLEM? COMUNITAT, PARTICIPACIÓ I NOUS PÚBLICS

Dins de la programació d’aquestes Jornades Professionals de la 17ª Fira Mediterrània de Manresa destaquem els projectes d’arts comunitàries seleccionats per tal de mostrar el poder transformador de la cultura: Big Band Basket Beat, J. Cortés-Alta Realitat, Tirabol,  transFORMAS i Xamfrà.

 

“En un context com l’actual -de profundes transformacions socials i econòmiques- nombroses veus es plantegen quin ha de ser el paper de la cultura i si aquesta pot respondre d’una forma encara més àmplia a les necessitats de la societat. Les jornades Per a qui treballem? Comunitat, participació i nous públics volen servir d’ajuda als professionals de la cultura per ampliar visions i perspectives, mostrant projectes d’èxit i promovent la reflexió constructiva” (text procedent de la seva web).

—–
Dates: Del 9 al 12 d’octubre.
Casa Lluvià. C/ Arquitecte Oms, 5. Manresa
Organitza: Fundació Fira de Manresa.

Suport: Departament de Cultura (Generalitat de Catalunya), Ajuntament de Manresa, Caixa Manresa i la col·laboració de diverses entitats manresanes i patrocinadors.
—–
Més informació: 

firamediterrania.cat

 

 

FÒRUM D’ART PER LA MILLORA SOCIAL
Jornades de debat, reflexió i treball al voltant de la realització de projectes culturals d’intervenció social

 

El fòrum inclou taules rodones, com les moderades per Glòria Picazo (Centre d’Art La Panera de Lleida) sobre l’art com a motor de canvi social o l’experiència dels artistes en relació a la qualitat del projectes. També estan programats tallers pràctics, entre els quals un sobre metodologies i un altre sobre l’avaluació dels projectes artístics d’intervenció social, a més de presentacions de projectes i actuacions. 

—–
Dates: 22-23 d’octubre.
CAIXAFORUM Barcelona.
Organitza: Obra Social “La Caixa”.

En el marc de: Programa “Art for Change” (“La Caixa”).
—–
Més informació:

obrasociallacaixa.org/art-for-change

 

 

ENCUENTRO INTERNACIONAL “ARTE Y NUEVAS FORMAS DE PARTICIPACIÓN CIUDADANA”

“El congreso internacional Arte y nuevas formas de participación ciudadana pretende reunir durante unos días a expertos del ámbito académico, artistas y colectivos que se han ocupado de estas nuevas formas de producción artística participativa. Nuestra intención es que pueda convertirse en un espacio capaz, no solo de generar conocimiento abstracto, sino de favorecer dinámicas dialógicas entre todos los agentes que configuran el ámbito de la producción artística contemporánea” (texto procedente de su web).

—————
Fechas: 30-31 de octubre
Facultad de Bellas Artes. Universidad Politécnica de Valencia (UPV).
Organiza: UPV.

Apoyo: Ministerio de Economía y Competitividad (Gobierno de España) y Conselleria d’Educació, Cultura i Esport (Generalitat Valenciana).
—————
Más información:

espaciourbanoytecnologiasgenero.blogs.upv.es/encuentro-internacional-arte-y-nuevas-formas-de-participacion-ciudadana

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.