9 gener, 2015
Notícia

Tres mirades a l’educació artística des del context educatiu

III TROBADA ART I ESCOLA (ICE-UAB) / Projecte "ARTISTES DE PROXIMITAT" (Escola pública Margalida Florit. Ciutadella, Menorca) / MOSTRA DE TREBALLS (Institut Quatre Cantons del Poblenou, Barcelona)

III TROBADA ART I ESCOLA. LA INCERTESA DELS PROCESSOS ARTÍSTICS
Aquesta trobada inclou, a més de la conferència inaugural a càrrec d’Eulàlia Bosch (professora de filosofia i creadora dels projectes d’educació del MACBA i del CCCB), una mostra d’experiències i tallers de caràcter pràctic. Us deixem amb presentació que en fan els organitzadors, l’Equip Amb Sense. Art i Escola de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en col·laboració amb el MACBA:

 

“L’equip Amb Sense. Art i Escola de l’ICE de la UAB amb la col·laboració del MACBA us proposem una Jornada adreçada als docents d’educació infantil, primària, secundària obligatòria i post-obligatòria, una trobada que es proposa amb l’objectiu de generar intercanvi d’experiències entre els docents. Al mateix temps volem oferir-vos la possibilitat de reflexionar sobre la pròpia pràctica a les aules i als centres, així com parlar sobre temes d’actualitat. Volem que aquest sigui un lloc d’encontre i debat amb la comunitat educativa per parlar d’innovació a l’aula a través de l’art contemporani”.
———-
Dates: 15 de gener. De 9,30 a 18h.
Auditori MACBA. Plaça dels Àngels, 1. 08001 Barcelona.
Organitza:
Equip Amb Sense. Art i Escola (ICE-UAB) i MACBA.
Participa: Consorci d’Educació de Barcelona/col·laborador.
———-
Més informació: 
macba.cat/jornades-deducacio-artistica

 

 

PROJECTE ARTISTES DE PROXIMITAT
Projecte al voltant de l’art a partir d’artistes menorquins i les seves obres desenvolupat per la classe dels Cocodrils d’Educació Infantil (4 anys) de l’escola pública Margalida Florit de Ciutadella (Menorca) al llarg del curs 12-13.

 

Tal i com s’explica a la publicació que hi dedica el bloc d’Educació de la Fundació Universitària del Bages (FUB-Universitat de Vic/Universitat Central de Catalunya), el contacte directe amb artistes molt propers és donar a l’art un valor de proximitat i quotidianitat que caldria cuidar si volem sensibilitzar els nens i nenes envers la cultura artística. Podeu consultar el document complert a l’enllaç.
———-
Dates: Curs 2012-2013.
Organitza: Escola pública Margalida Florit (Ciutadella, Menorca).
———-
Més informació: 
blocs.umanresa.cat/educaciofub/artistes-de-proximitat

 

 

MOSTRA DE TREBALLS INSTITUT QUATRE CANTONS 
Mostra de Treballs corresponent al 1r trimestre del curs 14-15 de l’Institut Quatre Cantons del barri del Poblenou de Barcelona. A més de la publicació per donar valor a les produccions fetes per l’alumnat durant aquest període, els i les alumnes, juntament amb el professorat de l’institut, organitzen una mostra dels treballs fets a partir de les propostes externes, les produccions fetes des d’un treball globalitzat, els resultats d’algunes comissions o algunes creacions musicals.
———-
Dates: 22 de desembre.
Institut Quatre Cantons del Poblenou. Camí Antic de València, 37. 08005 Barcelona.
Organitza: Institut Quatre Cantons (Barcelona).
———-
Més informació: 
4cantons.cat/mostra-de-treballs

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.