4 novembre, 2020
Notícia

Tresnaka

Aquest projecte funciona com un arxiu digital on es recullen processos creatius d'artistes vinculats al Centro Huarte de Arte Contemporáneo (Navarra), posant el focus en el valor pedagògic d'artistes i processos, i oferint eines didàctiques a professionals de l'educació.

Tresnaka és un arxiu d’artistes i recursos educatius, un espai de visibilització de processos artístics d’artistes vinculats al Centro Huarte per a promoure la seva difusió dins de l’àmbit artístic, cultural i educatiu, oferint material de treball entorn dels seus processos. Al mateix temps, posa el focus en el valor pedagògic dels processos artístics contemporanis, oferint eines didàctiques a professionals de l’educació en forma d’unitats didàctiques.

 

L’arxiu, un procés viu al qual s’incorporen continguts de manera continuada, reuneix actualment 15 artistes: Amaia Molinet, Andrés Vial, Beatriz Sánchez, Fermín Díez de Ulzurrun, Fermín Jiménez Landa, Greta Alfaro, Ione Atenea, Leire Urbeltz, Maddi Barber, Maia Villot de Diego, Romina Casile, Taxio Ardanaz, Txaro Fontalba, Txo!? y Txuspo Poyo.

 

Cada artista té almenys una proposta didàctica desenvolupada per professionals de l’educació artística. Al seu torn, i en col·laboració amb l’equip de Tresnaka, algunxs d’aquestxs artistes han desenvolupat una altra proposta didàctica entorn al seu treball.

 

Com a recurs educatiu, porta associats altres projectes de treball amb docents en els quals poder implementar, créixer i avaluar les propostes que l’arxiu conté. Per exemple, el curs Tresnaka – Procesos artísticos en la escuela amb el CAP Pamplona (Novembre 2020-Maig 2021) on s’ofereix formació als i les docents interessats en en l’ús de l’eina web, a més d’una tutorització de les propostes que aquestxs traslladin a les aules.

 


 

Dates: Tardor 2020-en actiu
Centro Huarte. Calvario, 2. 31620 Huarte (Navarra)
Organitza: Centro Huarte  
Col·labora: Grup de recerca Edarte (UPNA)
Més informació: centrohuarte.es/tresnaka-el-archivo-de-artistas-y-recursos-educativos

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb el Centro Huarte


 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.