5 octubre, 2019
Notícia

Triángulo Rosa 2

Trobada sobre activisme LGTBIQ+ en els centres escolars, organitzada per l'Àrea d'Educació del Museo Reina Sofía. Es tracta d'un espai de reflexió que activi l'intercanvi d'idees entre projectes de diferent naturalesa (tutories LGTBIQ+, aules de diversitat, etcètera), propiciï la posada en comú de metodologies i generi una xarxa de contactes.

Com a símbol reapropiat durant els anys 1970 i 1980 per l’activisme gai, el triangle rosa s’ha convertit en una icona de la lluita política per l’alliberament de les sexualitats dissidents. L’escola, com a reflex social dels canvis de percepció i sensibilitat ocorreguts en les últimes dècades, acull la diversitat d’identitats entre la impotència enfront de postures reaccionàries, que fomenten el creixent assetjament escolar cap a subjectivitats no normatives, i l’esperança d’una adolescència cada vegada més apoderada i feminista, que es rebel·la contra el rebuig social, el binarisme excloent i l’homofòbia.

 

Es convoca una segona jornada de trobada per a agents de la comunitat escolar implicats en iniciatives relacionades amb la diversitat afectiu-sexual i de gènere en els centres escolars (en tots els nivells educatius). Després de la primera trobada Triángulo Rosa del 3 de juliol de 2019, l’Àrea d’Educació del Museo Reina Sofía busca consolidar un espai de confluència entre els diversos agents.

 

En Triángulo Rosa 2 s’exposen les conclusions de la primera trobada, es comparteixen experiències i programes que estan en marxa i s’acorda una agenda de futures accions per a constituir un node permanent d’interconnexió entre centres i persones que, a sintonia amb la legislació vigent, desenvolupin programes integrals contra la LGTBIfobia i la discriminació per raó d’orientació i identitat sexual.

———-

Dates: 5 de octubre

Museo Reina Sofía, Edificio Sabatini. C/ Santa Isabel, 52, 28012 Madrid

Organitza: Àrea d’Educació del Museo Reina Sofía

Dirigit a: Comunitats escolars implicades en projectes d’activisme LGTBIQ+ en centres escolars (profesors/es, alumnes, educadors/e, familiars) de totes les etapes educatives

Suport: Fundación Santander

———-

Més informació:

museoreinasofia.es/actividades/triangulo-rosa-2

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.