13 abril, 2022
Notícia

Un botiquín para mi ciudad | Cicle de tallers

Cicle de quatre tallers al C.C Condeduque de Madrid amb Grigri Projects i el Programme Afrique de SERCADE on dissenyar de manera col·lectiva eines per a una vida més vivible en comú a la ciutat.

Grigri Projects proposa aquest espai al Centro de Cultura Contemporánea Condeduque per teixir una existència en comú a la ciutat de Madrid davant d’allò que des d’aquest col·lectiu es defineix com “el buidatge dels sentits d’allò col·lectiu, enfront de la desarticulació de les iniciatives de construcció comunitària i de gestió ciutadana”.

 

Un botiquín para mi ciudad és un cicle de quatre tallers realitzat en col·laboració amb el Programme Afrique de l’ONGD SERCADE (centre de primera acollida per a joves migrants d’origen subsaharià a Madrid) on fabricar una “caixa de poders”, en forma de farmaciola, per curar i reencantar la ciutat en complicitat amb els sabers i experiències dels i les seves habitants, a la recerca d’un veïnat transfronterer que pugui portar a la construcció de futurs compartits.

 

En aquests tallers es vol ampliar el concepte de “farmaciola” —entesa com a caixa amb material de curació—, desbordant les significacions purament sanitàries d’aquest maletí de cures i plantejar un útil d’acolliment i de recer que contingui alguns objectes imprescindibles per a fer casa a la ciutat, per identificar què és el que ens fa bé, no a cadascú, sinó a unxs amb altres.

 

Les sessions estaran dinamitzades per Yannick Tresor Dzouko Komgang (mediador intercultural, voluntari i intèrpret a SERCADE), Adam Hassane Saleh (col·laborador a Grigri Pixel, programa de residències, tallers i seminaris per explorar les pràctiques de cooperació cultural i ciutadania entre Àfrica i Europa) i els membres de Grigri Projects (Susana Moliner —treballadora de la cultura— i David Pérez —arquitecte—).

 

1

Mapes. Per representar un món on càpiguen molts mons.

 

Quins són els llocs, les persones, que han cuidat la teva trajectòria de vida? En quins llocs t’has sentit a casa? En quins no? Per què? Quins poders pots oferir per reencantar la nostra ciutat?

2

Corrents. Per teixir un veïnat transfronterer enllaçant les nostres trajectòries i els nostres sabers.

 

Quins són els trajectes que formen part de la teva vida quotidiana a la ciutat? A quins llocs has sentit que se’t permet accedir? A quins no? Per què?

3

Situacions. Per entendre’s en col·lectiu, estar juntxs i aprendre conjuntament.

 

Quins són els espais i persones que t’han fet sentir com a part de la ciutat? Quins vincles has establert amb ellxs?

4

Presentació pública de la farmaciola.

 

Una sessió oberta al públic en la qual posar en comú els aprenentatges desenvolupats en grup.

 

 

Grigri Projects

 

Plataforma dedicada a la recerca, creació i producció cultural que centra la seva àrea d’actuació en el disseny participatiu, la intervenció urbana i els processos comunitaris de caràcter transdisciplinar.

 

 

Dates: Del 14 al 17 d’abril. De 16.30h a 19.30h
C.C Condeduque. C. del Conde Duque, 11. 28015 Madrid
12€ (les 4 sessions)
Organitza:
Centro de Cultura Contemporánea Condeduque
A càrrec de: Yannick Tresor Dzouko Komgang (SERCADE), Adam Hassane Saleh (Grigri Pixel), Susana MolinerDavid Pérez (Grigri Projects)/Dinamització tallers
Més informació i inscripcions: condeduquemadrid/un-botiquin-para-mi-ciudad

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més sobre la intersecció entre art, cultura i cures

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.