4 novembre, 2021
Notícia

Un mapa hacia una ciudad de cuidados

Taller de ZEMOS98 per pensar la idea d'una ciutat cuidadora en el marc del HackCamp sobre Patrimoni cultural, turisme d'interior i sostenibilitat, co-organitzat juntament amb l'IAPH i el CEI Patrimonio a la seu de la UNIA a Baeza.

L’objectiu d’aquesta taula de treball facilitada per ZEMOS98 és explorar els reptes i dificultats que les ciutats han d’afrontar per pensar-se des de les cures, així com propostes polítiques que explorin o assagin solucions enfront d’aquests reptes. El taller forma part del Hackcamp sobre Patrimoni cultural, turisme d’interior i sostenibilitat, co-organitzat per ZEMOS98 amb l’Instituto Andaluz de Patrimonio Histórico (IAPH) i finançat pel Campus de Excelencia Internacional en Patrimonio (projecte PATRIMONIUM10 impulsat per 10 universitats d’Andalusia).

 

Conseqüentment amb la filosofia dels HackCamps, trobades per a la creació col·lectiva i el prototipat de solucions, els i les participants d’aquesta taula abordaran aspectes clau del present de les ciutats com la forma com aquestes gestionen el patrimoni, l’emergència climàtica, la mobilitat, els processos de turistificació, l’habitatge, la cultura o la gestió dels pressupostos, entre altres. A partir d’aquí es desenvoluparà un mapa visual de com podria ser la ciutat de les cures.

 

El taller es dirigeix a persones residents a Andalusia i vinculades a l’activisme pel dret a la ciutat i els feminismes, artistes visuals, estudiants universitaris o doctorands treballant en temes relacionats amb urbanisme inclusiu, persones vinculades al desenvolupament de polítiques públiques per a una ciutat més habitable.

 

Les persones facilitadores d’aquesta taula són Lucas Tello (coordinador de l’àrea de comunicació de ZEMOS98 i de diferents projectes internacionals relacionats amb nous mitjans, educació no formal i béns comuns) i Malena Burghardt (sociòloga i politòloga que col·labora amb projectes de ZEMOS98).

 

 

ZEMOS98 és una cooperativa que treballa des de Sevilla en les interseccions de processos culturals, mediant per a la transformació social, fomentant una cultura de la participació i advocant per una ciutadania crítica amb les narratives dominants.

 

 

Els altres quatre reptes que es plantegen en aquest HackCamp i que donaran lloc a la resta de taules de treball de la trobada són:

 

> Patrimoniables. Posibilidades digitales aplicadas a la preservación de los patrimonios locales, facilitat per Soledad Gómez Vilches (Museòloga i consultora cultural de professió, actualment treballa per al Patronato de la Alhambra y Generalife. Coordinadora de l’estudi creatiu Ideos Media)

 

> Oficios, prácticas y saberes: explorando nuevas vías de desarrollo y pervivencia en la era digital, facilitat per Pilar Tassara Andrade (Departamento de Fondos Europeos para la Cultura de l’Agencia Andaluza de Instituciones Culturales. Membre del grup de recerca Geografía y Desarrollo Regional y Urbano (GDRU) de la Universidad de Sevilla, participa com a avaluadora en programes de la CE)

 

> Herramientas para un patrimonio inclusivo, facilitat per Mariela Castillo Gómez (Mediadora cultural i intèrpret de patrimoni del col·lectiu Herstóricas. Treballa entorn del gènere, el patrimoni i la gestió cultural inclusiva)

 

> Viaje jondo. Una historia desde el interior, facilitat per Macarena Madero i Alejandro González (El Departamento de Artes y Oficios Aplicados a la Ciudad, espai de mediació cultural impulsat per Tekeando, un projecte que dissenya i acompanya processos i pràctiques col·laboratives en context)

 


 

Dates: 22 i 23 de novembre
Universidad Internacional de Andalucía (UNIA), seu Antonio Machado de Baeza (Jaén)

 

Organitza: IAPH i ZEMOS98 (Hackcamp Patrimonio cultural, turismo de interior y sostenibilidad)

 

A càrrec de:

 

> Lucas Tello i Malena Burghardt (ZEMOS98)/Facilitadorxs taula de treball “Un mapa hacia una ciudad de cuidados”

 

> Soledad Gómez Vilches (Patronato de la Alhambra y Generalife, Ideos Media)/Facilitadora taula de treball “Patrimoniables. Posibilidades digitales aplicadas a la preservación de los patrimonios locales”

 

> Pilar Tassara Andrade (Agencia Andaluza de Instituciones Culturales, GDRU-US)/Facilitadora taula de treball “Oficios, prácticas y saberes: explorando nuevas vías de desarrollo y pervivencia en la era digital”

 

> Mariela Castillo Gómez (Herstóricas)/Facilitadora taula de treball “Herramientas para un patrimonio inclusivo”

 

> Macarena Madero i Alejandro González (El Departamento de Artes y Oficios Aplicados a la Ciudad, Tekeando)/Facilitadorxs taula de treball “Viaje jondo. Una historia desde el interior”

 

Suport: CEI Patrimonio/Finançament

 

Més informació: zemos98/taller-un-mapa-hacia-una-ciudad-de-cuidados

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies sobre iniciatives a Andalusia

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.