12 gener, 2022
Notícia

Un sitio para pensar. Exposició

La mostra, organitzada per Artium Museoa (Vitòria-Gasteiz) amb la Fundación Museo Jorge Oteiza, reuneix una sèrie de projectes educatius desenvolupats entre 1957 i 1979 com a espais de trobada per a la formació i el creixement de la ciutadania basca.

Aquest projecte expositiu entorn de les escoles i pràctiques educatives experimentals dedicades a la transmissió de l’art al País Basc des dels anys 1960 inaugura el programa anual de Artium Museoa. Emmarcada en la celebració del XX aniversari del Museu d’Art Contemporani del País Basc, la mostra es realitza en col·laboració amb la Fundación Museo Jorge Oteiza (Alzuza, Navarra), connectant ambdues institucions dedicades a la conservació i la recerca del patrimoni artístic modern i contemporani.

 

Comissariada per Mikel Onandia, Rocío Robles Tardío i Sergio Rubira, l’exposició reuneix una sèrie de projectes educatius desenvolupats entre 1957 i 1979 amb l’objectiu de generar espais de trobada per a la formació i el creixement sociopolític, cultural i intel·lectual de la ciutadania al País Basc. Es tracta d’un conjunt de propostes heterogènies el denominador comú de les quals no era el de seguir una educació reglada o oficial, sinó el d’assenyalar que cada «lloc per pensar» activat es convertia en un espai de possibilitats.

 


 

Dates: Del 21 de gener al 12 de juny
Artium Museoa. Francia, 24. Vitoria-Gasteiz 01002, Álava
Organitza: Artium Museoa i Fundación Museo Jorge Oteiza
A càrrec de: Sergio Rubira, Mikel Onandia i Rocío Robles Tardío/Comissariat 
Més informació: artium/exposiciones/un-sitio-para-pensar

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més iniciatives desenvolupades al País Basc 

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.