3 agost, 2018
Notícia

Una autèntica revolució a La Bonne

"Rebomboris" és una proposta escènica resultant del projecte artístic-comunitari "Xarxa de cures, ahir i avui". Està vinculat al programa Art i Part i impulsat per Barcelona Districte Cultural, alhora que una creació participativa dels veïns i veïnes del barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera amb l’Antic Teatre, TRANSlab, La Bonne, Sindillar/Sindihogar, Mescladís i Tudanzas. La proposta vol fer palès que les nostres vides estan interrelacionades i que l’exercici de la llibertat depèn de la manera com ens reconeixem.

D’acord amb la creixent preocupació ètica pels col·lectius invisibilitzats, una sèrie de projectes escènics s’han afirmat amb força i personalitat en el Festival Grec 2018, amb el suport d’entitats culturals i programes municipals. En aquest context es va poder veure a l’Espai Francesca Bonnemaison / CCD La Bonne Rebomboris.

 

Aquest projecte escènic comunitari i participatiu, liderat per Marta Vergonyós i Marta Galán, presenta moltes connexions amb La bellesa, també dirigida per Galán dins el projecte comunitari de l’Antic Teatre i presentada en el marc del Festival Grec 2017. Si aleshores es partia del concepte de bellesa desvinculat dels cànons de joventut, ara s’amplia el focus i s’explora l’ètica de la cura des d’una perspectiva de gènere, a través de la reivindicació de la memòria col·lectiva de les dones.

———-

Dates: 26 i 27 de juliol

Espai Francesca Bonnemaison. Carrer de Sant Pere Més Baix, 7, 08001 Barcelona

A càrrec de: Marta Vergonyós i Marta Galán/dramatúrgia i direcció, Àlex Polls/música, Ana Rovira i Conrado Parodi/disseny i il·luminació

Participa: Graciela Alonso, María Isabel Gutiérrez, Emilia Martín, Aurora Roig, Rocío Echevarría, Norma Falconi, Lissette Fernández, Patricia Hernández, Enrique Ibáñez, Mercè Martínez, María Muñoz, Rose Odiase, María Ojo, Merci Roaga, Anselm Rojas, Elisabeth Romero, Laia Santaularia i Erika Yáñez

En el marc de: Festival Grec i Art i Part

Suport: Ajuntament de Barcelona

———-

Més informació:

nuvol.com/teatre-i-dansa/una-autentica-revolucio-a-la-bonne

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.