24 gener, 2022
Notícia

Una propuesta de contagio: por una mediación cultural para la vida

Curs en línia del col·lectiu Pedagogías Invisibles sobre els fonaments de la mediació cultural com a catalitzadora del canvi de paradigma i la necessitat de resignificar des d'allò educatiu.

En aquest curs es reflexionarà sobre el paper de la cultura a la nostra societat, en línia amb les formes que tenen els seus organitzadors d’entendre la cultura i els seus equipaments. El col·lectiu Pedagogías Invisibles investiga i posa en pràctica processos vinculats a la mediació cultural on es qüestiona la institució cultural i les seves lògiques, testant models, aportant eines i incorporant noves capacitats al sistema artístic per comprovar el potencial transformador d’allò educatiu i posar en escac els seus discursos de poder.

 

A través dels seus 4 mòduls formatius s’aniran veient vies aprofitar tot el potencial transformador inherent als processos pedagògics per tal de posar-los al centre de les dinàmiques de la institució, no només a nivell de programació, sinó també organitzatiu i de relació amb si mateixa i amb l’entorn.

 

1CULTURA + EDUCACIÓN para resolver LA ECUACIÓN PENDIENTE
 Mòdul centrat en les competències claus del i la mediadorx cultural
2OKUPAR EL MUSEO para detectar las pedagogías invisibles en las instituciones culturales
 Mòdul on aprendre a detectar els discursos de poder des d’una perspectiva més crítica i transformadora
3LA MEDIADORA COMO INTELECTUAL para una legitimación de la profesión
 En aquest mòdul es revisaran processos de recerca per entendre i reivindicar la professió de mediadorx cultural com a un fet creatiu, emancipat i reflexiu
4MEDIACIÓN CULTURAL EXPANDIDA para la vida y no para el capital
 Experiències de mediació significatives entre agents socials que no acostumen a interactuar i que ho han pogut fer gràcies a establir l’educació com a context i l’art com a estratègia

 

El curs està dirigit a mediadorxs culturals, educadorxs de museus, curadorxs, treballadorxs d’institucions culturals, persones vinculades amb entitats o projectes culturals que volen posar l’èmfasis en la transformació social, estudiants d’humanitats (BBAA, Història de l’Art, Pedagogies, Magisteri, Màster d’Educació Artística, Gestió Cultural…) i, en general, qualsevol persona que vulgui explorar la intersecció entre l’art i l’educació en contextos culturals.

 

 

Pedagogías Invisibles

 

Col·lectiu dedicat a la producció i gestió de projectes en art+educació, un espai transdisciplinar, no classificat, on la innovació sigui la clau per a la transformació. Les seves línies de treball són Art i Escola, Recerca i Mediació Cultural.

 

 

Dates: 9, 16, 23 i 30 de març. De 17h a 19h
Curs online, a través de Zoom, amb una durada total de 8h (2h per mòdul)
Organitza: Pedagogías Invisibles
Dirigit a: Professionals de l’educació i la mediació, treballadorxs d’institucions, membres d’entitats o projectes culturals, estudiants d’humanitats i persones interessades en la intersecció entre l’art i l’educació en contextos culturals
Més info i formulari d’inscripció: pedagogiasinvisibles/propuesta-de-contagio

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més sobre formació en mediació

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.