9 març, 2022
Notícia

Unzip Arts Visuals 2022 | Convocatòria de projectes artístics

Convocatòria anual del dispositiu de suport i mediació de les arts visuals al Prat de Llobregat per a la realització de projectes artístics vinculats a la ciutat.

L’Ajuntament del Prat de Llobregat promou la convocatòria de projectes artístics amb la finalitat de donar suport al teixit creatiu local i amb la voluntat de vincular els projectes amb la ciutat, posant en relació pràctiques artístiques, comunitats i territori.

 

Per tal com n’és d’important que siguin projectes artístics situats al territori, en la presentació de la convocatòria es defineix què s’entén per aquest tipus de projecte, com ara que es relacionin amb agents i comunitats específiques del Prat de Llobregat i fomentin pràctiques artístiques transformadores que redefineixen el context local o que ajudin a expandir la idea de territori en algun dels seus aspectes (cultural, educatiu, social, econòmic, polític, històric, geogràfic, ecològic etc.).

 

S’atorgaran 8 premis, un per cadascuna de les 7 modalitats de la convocatòria, excepte per a la de ‘Projectes audiovisuals’, que seran dues. Cada modalitat s’activa des d’un dels nodes col·laboradors que formen la xarxa del programa:

 

Fotografia i societat  Centre Cívic Jardins de la Pau
Art al barriCentre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa
Audiovisual comunitariCentre Cívic Palmira Domènech
Música i territoriLa Capsa
Art i educacióEscola d’Arts del Prat
Exposició · Artistes localsLAIKA LAB · Laboratori de creació
Projectes audiovisuals · Artistes localsCentre d’Art Torre Muntadas

 

Aquesta iniciativa està adreçada a creadorxs, agents culturals, educatius, socials i/o entitats de tot el territori català. La dotació és de 2.000€ en concepte d’honoraris i fins a un màxim de 1.500€ en concepte de producció (excepte a la modalitat ‘Projectes audiovisuals’).

 

S’ofereix un taller gratuït, Prepara el teu dossier, on s’explicaran les modalitats de la convocatòria, es veuran exemples de projectes d’altres anys, es presentarà una guia de construcció del dossier d’artista i es faran exercicis pràctics.

 

 

/Unzip Arts Visuals

 

Programa d’Arts Visuals impulsat per l’Ajuntament del Prat de Llobregat amb l’objectiu de promoure i facilitar la pràctica artística a la ciutat des de tres eixos d’actuació: el suport a la creació, la mediació i l’educació.

 

El programa s’activa des d’un conjunt de nodes, equipaments municipals i centres col·laboradors, que conformen una xarxa coordinada: C.C Jardins de la Pau, C.C Sant Jordi-Ribera Baixa, C.C Palmira Domènech, La Capsa, Escola d’Arts del Prat i Centre d’Art Torre Muntadas, entre d’altres.

 

 

Dates: Termini obert fins el 13 d’abril

14 de març, de 17.30 a 19.30h: Prepara el teu dossier. Taller presencial a l’Escola d’Arts Visuals del Prat. Ramón Llull, 12-16, 3r pis (El Prat de Llobregat)

Convoca: /Unzip Arts Visuals (Ajuntament del Prat de Llobregat)
Dirigit a: Creadorxs, agents culturals, educatius, socials i/o entitats catalanxs
Suport: Àrea de Cultura (Diputació de Barcelona)
Més informació, bases de la convocatòria i inscripcions: elprat.cat/cultura

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més sobre convocatòries i arts visuals

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.