19 juliol, 2018
Notícia

V Jornada de Mediació Artística - Les arts en el context social

Partint de les experiències prèvies realitzades en els àmbits del circ i de la dansa, el CoNCA proposa una jornada per donar a conèixer els projectes que utilitzen tècniques pròpies de la arts visuals i plàstiques com a eina d’intervenció social.

Aquesta edició de les jornades de mediació artística organitzades pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts – CoNCA (Generalitat de Catalunya) es proposa presentar aquells projectes al quals poques vegades se’ls dona veu, però que són importants i incideixen de forma positiva tant en les persones o grups als que es dirigeixen com a la ciutadania en general.

 

Al llarg de la jornada es reflexionarà sobre la intervenció social amb tècniques artístiques i es presentaran alguns projectes representatius de la feina que estan realitzant diferents col·lectius en aquest àmbit de la mediació artística. A més, enguany es comptarà amb la participació de Anna Forés i Miravalles, pedagoga i escriptora, especialista en resiliència.

 

Durant les jornades es presentaran 4 vídeos que mostren com treballen diferents organitzacions com SusoespaiArt&CoopFundació Contorno Urbano i Festival Gar-Gar.
———-
Dates: 19 de juliol
Arts Santa Mònica. La Rambla, 7 08002 Barcelona
Organitza: Consell Nacional de la Cultura i de les Arts – ConCA
Participa: Anna Forés (pedagoga i escriptora, especialista en resiliència), Fina Alert (Susoespai), Begoña Trujillo (educadora social i artista freelance), Eva Vilanova (Art&Coop), Montse Bobés (Educo), Ascensión Moreno (directora del Màster en mediació artística de la UB), Mar López (Festival Gar-Gar), Esteban Marín (Fundació Contorno Urbano), Ramon Castells Ros (responsable d’estudis del CoNCA)
———-
Més informació:
conca.gencat.cat/jornada-mediacio-artistica

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.