16 setembre, 2020
Notícia

VI Trobada "Cultura y Ciudadanía: cultura, arte, ciencia, tecnología y naturaleza”. Convocatòria de projectes

"Cultura y Ciudadanía" és un programa del Ministerio de Cultura y Deporte que té com a objectiu promoure la participació ciutadana en cultura, a través de línies de treball com aquestes trobades. Oberta la convocatòria de projectes per a la VI edició (Tabakalera, Donostia), que s'articula temàticament entorn de les connexions i intercanvis entre cultura, art, ciència, tecnologia i naturalesa.

En el marc de la VI Trobada Cultura y Ciutadanía, el Ministerio de Cultura y Deporte (Dirección General de Industrias Culturales, Propiedad Intelectual y Cooperación, a través de la Subdirección General de Cooperación Cultural con las Comunidades Autónomas) obre una convocatòria pública amb la finalitat de seleccionar projectes culturals relacionats amb els temes a tractar en aquesta sisena edició, que es celebrarà, presencialment, els dies 11 i 12 de novembre de 2020.

 

La VI Trobada Cultura y Ciudadanía s’articula temàticament entorn de les connexions i intercanvis entre “cultura, art, ciència, tecnologia i naturalesa”. Per què unir cultura i ciència? Sota quines premisses i condicions? Com abordar la tecnociència amb perspectives de cultura ciutadana? Quins sabers i pràctiques necessitem, per a quins problemes? Com repensar l’humà dins d’un nosaltres planetari? Com enfrontar la sobirania tecnològica i digital? Quins presents tenim per a quins futurs compartits? Com traduir-ho en el camp de les polítiques, institucions i models culturals? Com narrar-ho?

 

El comitè acadèmic encarregat de seleccionar els projectes està format per: Marina Garcés (Professora a la Universitat Oberta de Catalunya), Remedios Zafra (Investigadora a l’Institut de Filosofia del CSIC i professora a la UNED), María Ptqk (Investigadora i comissària independent), Marcos García (Director de Medialab-Prado), José Luis de Vicente (Investigador i comissari del Sónar +D), Benito Burgos (Cultura y Ciudadanía. Ministerio de Cultura y Deporte).

 


 

Dates: Fins el 28 de juny (data límit per a la recepció de projectes)
La Trobada es celebra l’11 i 12 de novembre a Tabakalera. Plaza de las Cigarreras, 1. 20012 Donostia
Organitza: Ministerio de Cultura y Deporte
A càrrec de: Marina Garcés (Professora a la Universitat Oberta de Catalunya), Remedios Zafra (Investigadora a l’Institut de Filosofia del CSIC i professora a la UNED), María Ptqk (Investigadora i comissària independent), Marcos García (Director de Medialab-Prado), José Luis de Vicente (Investigador i comissari del Sónar +D), Benito Burgos (Cultura y Ciudadanía. Ministerio de Cultura y Deporte)/comitè académic
Més informació: culturayciudadania.culturaydeporte.gob.es/2020

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.