20 maig, 2019
Notícia

VI Trobades Gestionar Cultura: “De la Mediació a la Gestió Cultural”

L'Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Navarra / Nafarroako Kultur Kudeaketako Profesionalak (KUNA) organitza una nova trobada, dedicant aquesta edició a la Mediació Cultural amb ponències, tallers i presentació d'experiències a Navarra.

Des de l’any 2006, KUNA promou aquesta trobada en format congrés. Els temes tractats han recorregut aspectes tan diversos com “Els reptes de la política cultural i dels seus professionals” (Mutilva’06), “Reptes del sector cultural en el context actual” (Burlada’11) i “Participació ciutadana i Cultura” (Villava’16).

 

En aquesta ocasió s’aborda el tema de la Mediació Cultural, amb una primera càpsula el 23 de maig al Centre Cultural Tafalla amb Lorena Ruiz i Eva Calavia (Projecte Experimenta Distrito de Medialab Prado Madrid).

 

Entre els ponents de la part central (28 de maig al Civican Pamplona): Salvador Martí (Museo Thyssen-Bornemisza), Arantxa Mariskal (UBIK, biblioteca de creació de Tabakalera), Jordi Pardo (Director general de la Fundació Pau Casals) o Iker Seisdedos (Director de Babelia i Redactor en Cap de Cultura d’El País). A més de presentació d’experiències a Navarra i la possibilitat de participar en un d’aquests tres tallers:

 

 

> Taller 1. David Lanau (Pedagogías Invisibles)

Gestionar per mediar. Processos culturals pensats des de l’educació i la transformació social

 

> Taller 2. Sara San Gregorio (La Regadera, espai de trobada i joc de 0 a 5 anys de Medialab Prado Madrid)

Objectes Mediadors. Proposar diàlegs entre el públic i la institució a través d’objectes i espais d’experimentació

 

> Taller 3. Beatriz Martins Orozco i Susana Galarreta Martínez-Portillo (AMECUM Associació de Mediadores de Madrid)

Passos comunicants: gestió i mediació líquides per a públics sòlids

 

 

Les trobades finalitzen amb una segona càpsula, “Noves competències del gestor cultural: cap al rol del facilitador i mediador” (Lluis Bonet, director del programa de Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona) el 10 de juny a la Casa de Cultura de Ribaforada.
———-
Dates: 23 i 28 de maig, i 10 de juny
Centro Cultural Tafalla, Civican Pamplona i Casa de Cultura de Ribaforada
Organitza: Asociación de Profesionales de la Gestión Cultural de Navarra / Nafarroako Kultur Kudeaketako Profesionalak (KUNA)
Participa: Salvador Martí (Thyssen-Bornemisza), Arantxa Mariskal (UBIK, Tabakalera), Jordi Pardo (Fundació Pau Casals), Iker Seisdedos (Babelia, El País)/ponents; Lorena Ruiz i Eva Calavia (Experimenta Distrito, Medialab Prado), Lluis Bonet, (programa Gestió Cultural, UB)/càpsules; David Lanau (Pedagogías Invisibles), Sara San Gregorio (La Regadera, Medialab Prado), Beatriz Martins Orozco i Susana Galarreta Martínez-Portillo (AMECUM)/tallers.
Suport: Fundación Caja Navarra
En el marc de: Conveni subscrit amb el Departament de Cultura del Gobierno de Navarra
———-
Més informació:
gestionculturana.org/vi-encuentros-gestionar-cultura-de-la-gestion-a-la-mediacion-cultural

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (última consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per a completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.