27 maig, 2017
Notícia

VI Jornada de Educació Social

La VI Jornada d'Educació Social de la UOC es celebra a Barcelona amb l'objectiu de reflexionar sobre el paper de les professions socials entorn del sofriment i la vulnerabilitat.

Quin paper poden jugar els professionals del camp psicosocial i educatiu per a articular una aposta col·lectiva per a fer front al sofriment? Podem pensar l’educació social com una pràctica política compromesa en la gestió comunitària del malestar social?

 

Partint de la idea que vivim en la societat de la positivitat, que no tolera bé la negativitat que suposa el reconeixement de la vulnerabilitat, fins a on està permès sofrir? Quins espais socials existeixen per a sostenir aquest sofriment? Quina relació podem establir entre el sofriment, el dret i la política? En aquestes jornades es posa en joc la potència resistent del no-poder-voler-més.

 

Després de la conferència inaugural El desig de l’educador no és el sacrifici i la taula de debat La gestió social del sofrimentVulnus realitza una performance entorn de la idea de l’art com a laboratori d’experimentació ciutadana sobre el cos i com a base per a l’estudi fenomenològic de la vulnerabilitat i el sofriment.

———-

Dates: 27 de maig 

Espai Pujades – Districte 22. Pujades, 350, planta 3. Barcelona

Organitza: Estudis de Psicologia i Cièncias de l’Educació (Universitat Oberta de Catalunya)

Participa: Segundo Moyano/obertura de les jornades; José Ramón Ubieto/conferència El desig de l’educador no és el sacrifici; Silvia L. Gil, Antonio Madrid Pérez i Ester Jordana/debat; Asun Pié Balaguer i Jordi Solé Blanch/moderadors; Vulnus/performance

———-

Més informació:

symposium.uoc.edu/event_detail/9587/detail/vi-jornada-deducacio-social

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.