16 juny, 2022
Notícia

VI Seminari A Tempo: "Arts, Ciència i Educació"

Formació en l’àmbit de les pedagogies artístiques organitzada pel projecte educatiu “A Tempo” (Fundació La Ciutat Invisible i Temporada Alta) juntament amb ConArte Internacional al Centre Cultural La Mercè de Girona.

El VI Seminari A Tempo és la proposta formativa principal del projecte educatiu A Tempo–Arts i Formació, una iniciativa de la Fundació La Ciutat Invisible i el festival d’arts escèniques Temporada Alta, enguany amb la col·laboració de l’Associació ConArte Internacional.

 

Es tracta d’una formació tant teòrica com pràctica, amb tallers multidisciplinaris que vinculen les arts amb la ciència i la tecnologia, a més d’un espai de mediació artística, on orientar les persones participants per aplicar les eines i metodologies adquirides en els seus contextos professionals (consultar programa).

 

El propòsit és la formació de professionals que introdueixin en el món educatiu eines i pedagogies per aprofundir en la reflexió i el coneixement científic i tecnològic a través de formes artístiques, creatives i expressives, oferint experiències de treball pràctic amb artistes i científics i desenvolupant mediacions artístiques per dialogar sobre la seva implementació a les aules.

 

 

 

Mediacions artístiques


 

L’espai de mediació comptarà amb un equip de mediadores culturals format per:

 

Maria Camats
Educadora musical
És artista dels Planters de ConArte Internacional a Figueres, professora de música a l’Escola Pia d’Olot i de piano a l’Aula Musical d’Olot.
Cristina Gámiz
Actriu, pedagoga dramaturga i directora
És professora a Xamfrà, treballa pel programa Enginy del Consorci d’Educació de Barcelona i assessora del programa AraArt d’innovació pedagògica del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.
Natàlia Nadal
Mestra especialista en educació musical
La seva experiència docent s’ha desenvolupat a l’Escola La Farga de Salt (Girona) com a mestra de música i dansa, de la qual actualment n’és la directora.
Marcela Otárola
Actriu, educadora, gestora i mediadora cultural
Actualment porta la coordinació i la mediació de projectes de ConArte Internacional.

 

 

Tallers i formadorxs


 

L’art de la connexió en moviment
Espai per acostar-se a les Arts del Moviment com a experiència vivencial on observar i connectar elements propis del llenguatge de la dansa amb conceptes relacionats amb la física, les matemàtiques i la geometria.

 

Sara García Guisado. Ballarina, coreògrafa, artista transdisciplinar, educadora i emprenedora social, membre actiu de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC).

 

Game of Kin
Un joc de cartes inspirat en el llibre de Donna Haraway Seguir amb el problema. Partint d’un escenari de col·lapse de la vida a la Terra, l’objectiu és trobar fórmules i generar relacions entre espècies humanes i no humanes per sobreviure en hàbitats on les condicions ambientals són extremes.

 

Laboratori de Pensament Lúdic. Col·lectiu artístic que entén el joc i allò lúdic com una eina de recerca multidisciplinària. A través de “pedagogies lúdiques”, elaboren formes de coneixement, experimentació col·lectiva, ensenyament i aprenentatge recíproc.

Eines i recursos de la intel·ligència artificial en arts visuals
Taller per descobrir eines i recursos tecnològics de la intel·ligència artificial, com aplicar-ho en el context educatiu, possibilitats que ofereixen i preguntes que desperten. Es treballarà amb eines de visió artificial, així com de generació automàtica d’imatges i de text.

 

Estampa. Col·lectiu de programadorxs, realitzadorxs i investigadorxs que treballen en els àmbits de l’audiovisual experimental i els entorns digitals. Col·labora amb el Màster Universitari en Investigació i Experimentació de Disseny (BAU) i el Master in Design for Emergent Futures (IAAC).

Taller de música
Taller orientat a expressar-se de forma creativa utilitzant les noves tecnologies, on experimentar amb notes, sons i instruments, explorant la conductivitat, els editors de sons i diferents eines tecnològiques.

 


 

Mariona Niell Colom (Professora associada a la UdG, col·labora i participa en projectes dels grups de recerca UdiGitalEdu i GREPAI. Mestra de Visual i Plàstica a l’escola Vedruna Girona) i Jordi Freixenet Bosch (Professor de la UdG i director de la Càtedra Tekhné de la UdG i l’Ajuntament de Salt. Col·labora i participa en projectes dels grups de recerca UdiGitalEdu i VICOROB).

 

 

A Tempo–Arts i FormacióLa Ciutat Invisible i Temporada Alta

 

Projecte educatiu de la Fundació La Ciutat Invisible i Temporada Alta, amb el suport de la Fundació Banc Sabadell l’objectiu del qual és formar una ciutadania crítica que participi activament de la vida cultural del territori.

 

El projecte inclou dos tipus d’accions: d’una banda, accions formatives en l’àmbit de les pedagogies artístiques adreçades a professionals i, de l’altra, activitats dins i fora dels centres educatius dirigides a joves i infants.

 

 

Dates: De l’11 al 14 de juliol
Centre Cultural La Mercè. Pujada de la Mercè, 12. 17004 Girona
Organitza: A Tempo (Fundació La Ciutat Invisible i Temporada Alta)
Col·labora: ConArte Internacional
Dirigit a: Docents, artistes, mediadorxs i gestorxs culturals vinculats a programes educatius (formació reconeguda pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya)
Participa:

> Mediadores culturals: Maria Camats (Planters, Escola Pia d’Olot i Aula Musical d’Olot), Cristina Gámiz (Xamfrà, Enginy i AraArt), Natàlia Nadal (Escola La Farga) i Marcela Otárola (ConArte Internacional)

> Formadxrs tallers: Sara García Guisado (APdC), Laboratori de Pensament LúdicEstampa, Mariona Niell (UdiGitalEdu) i Jordi Freixenet (Càtedra Tekhné i UdiGitalEdu)

Suport: Banc Sabadell, Grup Cañigueral, Abertis i Fundació “la Caixa”
Més informació, programa i inscripcions: ciutatinvisible/seminari-atempo

 

 
 

#ArxiuViuPolièdrica: Més propostes formatives entre art i educació

 
 
 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.