23 març, 2021
Notícia

Vídeos Jornades de Dansa i Arts Vives a Galícia: la cultura (plural) és un dret

L'Àrea de Cultura de la Diputació d'A Coruña, organitzadora d'aquestes jornades sobre la situació de la dansa i les arts vives a Galícia, ofereix en obert al seu canal de YouTube els vídeos de les conferències d'aquesta trobada, celebrades el març al Teatre Colón (A Coruña).

A través del canal de YouTube de l’Àrea de Cultura de la Diputació d’A Coruña, organitzadora de les Jornades de Dansa i Arts Vives a Galícia: la cultura (plural) és un dret, es pot accedir als vídeos de les conferències de la trobada, que es van dur a terme els dies 11 i 12 de març al Teatre Colón (A Coruña).

 

Les jornades, celebrades entre el 8 i el 12 de març a A Coruña, van posar el focus en la situació de la dansa i les arts vives a Galícia, més concretament, en el fet de posar en valor la pluralitat d’expressions artístiques i procedimentals que ha caracteritzat la seva comunitat, amb l’objectiu d’ajudar a situar aquesta pluralitat en els espais escènics i culturals gallecs, on encara no troba una presència regular o una capacitat estable d’intervenció.

 

La programació de les jornades, comissariada per Caterina Varela i Sabela Mendoza (coordinadores del projecte Hacia una escena plural), també va incloure un taller a càrrec de Joâo Fiadeiro, intèrpret, coreògraf, investigador, docent i comissari portuguès. Fiadeiro, director artístic d’Atelier Real, va realitzar un taller de tres dies al Centre Àgora (A Coruña) sobre la seva recerca en improvisació, denominada Composició en Temps Real.

 

Durant les conferències, organitzades en 5 blocs desenvolupats al llarg de dos dies, es van dur a terme taules de debat, així com presentacions i col·loquis entorn de projectes. Els debats van girar sobre temes com la presència de la dansa als teatres i als mitjans o la renovació de les relacions pel que fa a territori, mobilitat i sostenibilitat, així com la relació entre innovació jurídica, participació i cooperació en l’àmbit de les arts vives. L’últim dels blocs va estar dedicat als codis deontològics i bones pràctiques en el treball performatiu i la gestió de projectes públics d’arts vives.

 

A les presentacions de projectes, es van compartir experiències com Hacia una escena plural, amb la participació dels teatres gallecs col·laboradors, o Residencias Paraíso (Col·lectiu RPM), dins del col·loqui sobre residències artístiques a Galícia.

 


 

Dates: Les jornades es van celebrar del 8 al 12 de març

 

> 11 i 12 de març: Conferències. Teatro Colón. Avda. da Marina 7A. 15001 A Coruña

 

> 8, 9 i 10 de març: Taller. Centro Ágora. Lugar da Gramela. 15010 A Coruña

 

Organitza: Diputació d’A Coruña

 

A càrrec de: Caterina Varela i Sabela Mendoza (Hacia una escena plural)/Comissariat programació jornades; Joâo Fiadeiro (Atelier Real) /Taller Composició en Temps Real

 

Participa:

 

Rut Balbís (Cía. Pisando Ovos), Manu Lago (Galicia Danza Contemporánea), Javier Martín (Coreògraf i investigador), Xosé Paulo Rodríguez (Teatro Rosalía de Castro), María Paredes (AGADIC), Diego García (Auditorio Gabriel García Márquez, Oleiros), Miguel Alfaya (Teatro Municipal, Tui), Santiago Nieto (Auditorio Municipal, Outes), Jonathan Miranda (Auditorio Municipal, Cariño), Olga Mojón (Teatro Principal, Ourense), Pilar Otero (Auditorio Hernán Naval, Ribadeo), Félix Fernández, (RPM, Residencias Paraíso), Javier Martín (Coreógrafo), María Yáñez (VINTE, praza.gal), Afonso Becerra (Erregueté, Revista Galega de Teatro), Rubén Ramos (Teatron), Luisa Castiñeira (The Office Comunicación), Rui Torrinha (CCVF Centro Cultural Vila Flor, Festival GUIdance), Nuria Sotelo (Cía. Licenciada Sotelo, ‘A Casa Vella’), Víctor López Carbajales (SOLODOS, Festival Manhattan), Fran Quiroga (Investigador transdisciplinar), Diego Vázquez Meizoso (Escena Galega, ‘Camiño Escena Norte’), Ania González (Crítica d’art i investigadora cultural), Natalia Balseiro (Consello da Cultura Galega), Sara Machado (Oficina Europa Creativa Portugal), Roberto Pascual (Festival MIT Ribadavia, ESAD), Fátima Anllo (Observatorio de Creación e Cultura Independente), Julia Laport i Sabela Domínguez (Cía. Elahood), Fran Martínez (Cía. Pálido Domingo), Xián Martínez Miguel (Coreògraf i ballarí), Javier Cuevas (Tenerife Lav, FECED), Cris Vilariño (LED Lugo en Danza), Paula Quintas (Trapediante, festival Corpo (a) Terra), Fernanda Barrio (Sala Ártika)/Participants a les taules de debat, presentacions i col·loquis de les conferències

 

Més informació:


> Web jornades: aculturaeundereito.gal

 

> Accès als vídeos: youtube.com/channel

 
 
 
 

#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb altres jornades sobre dansa


 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.