28 setembre, 2022
Notícia

VIII Encuentro Cultura y Ciudadanía | Preinscripcions i avançament del programa

Amb el títol “Cuerpos y culturas. Diversidad étnico-racial, participación cultural y convivencia” aquesta trobada anual del Ministerio de Cultura y Deporte per promoure la participació ciutadana en cultura se celebrarà l’octubre a Sevilla amb un primer avanç d’una cartografia digital de projectes relacionats amb aquesta temàtica.

Ja està obert el termini de preinscripció per a les persones que vulguin assistir presencialment a la VIII Encuentro Cultura y Ciudanía que cada any organitza el Ministerio de Cultura y Deporte a través de la Dirección General de Industrias Culturales, Propiedad Intelectual y Cooperación.

 

Aquesta edició 2022 pretén ser una reflexió –crítica i plural– sobre la qüestió racial, l’anomenada diversitat cultural, la presència de les minories a la cultura i el lloc que ocupen els relats i estètiques no o infra visibilitzats, així com sobre el paper o responsabilitat que haurien d’assumir les institucions i els sectors culturals en el context actual.

 

A més de l’avanç de la programació, també es poden consultar els projectes seleccionats per a la seva presentació oral en taula de debat o amb presència a l’“espai d’exposició i networking”. Aquests projectes van ser seleccionats mitjançant una convocatòria pública dirigida a propostes alineades amb els conceptes que articulen l’edició 2022.

 

La trobada proposa un glossari de conceptes (sempre incomplet i en constant reformulació, apunten els seus organitzadors) a partir dels quals explorar de manera col·lectiva un escenari en el qual variables que parteixen del que s’entén com a raça, nacionalitat o identitat no suposin una barrera a l’hora d’exercir els nostres drets culturals.

 

En aquesta edició es parlarà sobre això i es problematitzaràn aquests conceptes i altres, com decolonialitat o interculturalitat, en la cerca de pràctiques i narratives culturals transformadores que ajudin a identificar escenaris o models alternatius i desitjables de convivència i a normalitzar la presència de les minories ètnic-racials als espais de producció, representació i participació cultural.

 

Així mateix, es presentarà un primer avanç d’una cartografia digital de projectes que es desenvolupen a Espanya dins de les coordenades programàtiques de la trobada.

 

 

Cultura y Ciudadanía

 

Programa impulsat pel Ministerio de Cultura y Deporte l’objectiu del qual és promoure la participació ciutadana en cultura a través de la recerca, el pensament, el debat, el mapatge i la programació d’activitats diverses, i en col·laboració amb agents públics i privats de tot l’Estat. Es promou una cultura universal, compromesa, crítica i diversa, sustentada en l’agenciament i la participació, que sigui element regenerador, vertebrador i dinamitzador del territori, i que tingui impacte en el desenvolupament i l’economia, en la cohesió i innovació socials.

 

El projecte s’articula a través de diverses línies de treball, entre les quals destaquen particularment el Encuentro Cultura y Ciudadanía i el Foro Cultura y Ruralidades, tots dos anuals.

 

 

Aquí pots consultar la notícia       

Convocatòria de projectes | VIII Encuentro Cultura y Ciudadanía

Polièdrica
Juny, 2022

 

Convocatòria dirigida a projectes alineats amb la qüestió racial, la presència de minories en la cultura i el paper dels sectors culturals en aquest context, conceptes que articulen la VIII edició d’aquesta trobada del Ministerio de Cultura y Deporte.

 

 

Dates: Del 26 al 28 d’octubre. Assistència mitjançant formulari de preinscripció
Real Fábrica de Artillería, Sevilla

Organitza: Dirección General de Industrias Culturales, Propiedad Intelectual y Cooperación (Ministerio de Cultura y Deporte)
Més informació: culturaydeporte.gob.es/encuentro-cultura-ciudadania/2022

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb Cultura y Ciudadanía


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.